آموزش اپلیکیشن تیونر g-string
دوستان عزیزم در این قسمت میخوام یک نرم افزار تیونر بسیار ساده ، کاربردی و کم حجم رو بهتون معرفی کنم به نام «g-string»مخصوص سیستم عامل اندروید . به عنوان یک نوازنده حتما باید روش کار بایک تیونر را بلد باشید . با پیشرفت تکنولوژی سخت افزارهای تیونر هم مانند خیلی دیگر از سخت افزارها به نرم افزار تبدیل شده و وارد تلفن های همراه ما شده و همیشه دنبال ما هست . طبق تحقیقاتی که کردم از بین اپلیکیشن های تیونر اندروید «g-string» از همه ساده تر و کاربردی تر است . برای همین تصمیم به آموزش این اپلیکیشن کردم .
آموزش سنتور در وب سایت نت به نت
معرفی اجزای کلی نرم افزار
بیاید اول کمی با قسمتهای این برنامه آشنا بشیم . در قسمت بالای برنامه حروف لاتین رو مشاهده میکنید که نشانگر نت ها میباشد . در قسمت میانی یک نیم هلال مدرج را میبینید به همراه یک عقربه . زیر قسمت مدرج فرکانس رو مشاهده میکنید . در قسمت پایین . سه آیکون را میبینید که کنار هم قرار گرفته اند به نامهای sound ، tune ، auto tune . که در شکل زیر مشاهده میکنید . در قسمت پایین در مورد هرکدوم مفصل تر توضیح میدهم . دوستان گلم به اعداد روی قسمت مدرج کاری نداریم . در نظر داشته باشید یک عقربه در وسط وجود دارد . با این پیش فرض آموزش رو دنبال میکنیم که اگر عقربه وسط قرار گیرد نت مورد نظر ما همان است . اگرعقربه به طرف راست حرکت کند یعنی سیم ساز ما بالاتر (زیرتر) از نت مد نظر ماست . اگر عقربه به طرف چپ حرکت کند کند یعنی سیم ساز ما پایینتر (بم تر) از نت مد نظر ماست .
آشنایی با ایکون « sound »
گاهی برای کوک کردن به یک الگو نیاز دارید . مثلا اگه گوشتون قوی است اگه یک صدای نت مثلا « دو » را بشنوید طبق اون صدا سازتون رو کوک میکنید . این گزینه اون قابلیت رو داره که صدای نت مورد نظرتون رو ایجاد میکنه و شما طبق اون صدای ایجاد شده سازتون رو کوک میکنید . در سمت بالای برنامه نت مورد نظرتون رو انتخاب میکنید که به صورت لاتین نوشته . بعد آیکون ساند را لمس کنید . صدای اون نتی که انتخاب کردید را میشنوید . طبق اون صدا به راحتی سازتون رو کوک کنید . مثلا میخاید سیم اول گیتارتون رو که « می » هست کوک کنید ، در قسمت بالا نت « می» را انتخاب میکنید . یا برای کوک تار یا سه تار سیم اول رو میخاید « دو» کوک کنید ، از بالا نت « دو» را انتخاب میکنید ، و با صدای اون سیم رو کوک میکنید .
آشنایی با ایکون « tune »
در این قسمت با عقربه و قسمت مدرج کار میکنیم . به این صورت که ، نت مورد نظرتون رو که میخاید سیم سازتون همون باشه در قسمت بالای تیونر انتخاب میکنید . اون نت در وسط قسمت مدرج قرار میگیره . حالا سیم سازتون رو به صدا در می آوردید . عقربه به شما نشون میده که کوک شما پایینتر از اون نت هست یا بالاتراز اون ، اگر کوک بالاتر از نت مورد نظرتون بود عقربه سمت راست میره و اگر نت پایینتر از نت مورد نظرتون بود عقربه به سمت چپ حرکت میکنه . با اطلاعاتی که تیونر بهتون میده میفهمید باید سیم ساز را سفت تر کنید یا شل تر تا به نوت مورد نظرتون برسید .
آموزش سه تار در وب سایت نت به نت
آشنایی با ایکون «tune auto»
همون طور که از اسمش پیداست . این قسمت کاملا اتوماتیکه . یعنی هر کدوم از سیمهای سازتون رو به صدا دربیارید ، دقیقا همون نت رو روی تیونر به شما نشون میده . میتونید امتحان کنید . هر نتی رو که به صدا در بیارید همون نت رو نشون میده . جالبه که صحبت هم بکنید نت حرف زدن شما رو نشون میده .
آشنایی با قسمت فرکانس
همونطورکه در قسمت بالا گفتم . در زیر هلال مدرج یه قسمت است که فرکانس رو نشون میده . حالا میگم براتون که کاربردش چیه . اگه با مباحث فیزیک صوت آشنا باشید ، میدونید که نت های بالا «زیرتر» یا صداهای تریبل دارای« فرکانس بالا» هستند و همچنین نت های پایین «بم تر» یا صداهای باس دارای « فرکانس پایین» هستند . به عنوان مثال روی یک ساز حداقل دوتا «سل» یا دوتا «می» دارید . یک مرتبه نت «می» زیتر رو بزنید ، میبینید فرکانس بالا رو نشون میده و اگه «می» بم رو بزنید میبینید فرکانس پایین رو نشون میده . به کمک این فرکانسها میتونید ساز رو خیلی خیلی دقیقتر هم کوک کنید . حتی فراتر از یک صدای نت .
صحبت پایانی
دوستان عزیزم آموزش این تیونر به پایان رسید . حتما ویدئوی این درس رو هم ببینید . سعی کردم خیلی ساده و کامل توضیح بدم . یه مدت با این تیونر کار کنید کار باهاش خیلی براتون ساده میشه . موفق و پیروز باشید .
نویسنده : علی اقبال
اگر به یادگیری ساز تنبک علاقه دارین پیشنهاد میکنیم حتما از قسمت آموزش تنبک سایت نت به نت دیدن کنید.