جستجو

دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار

دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار

 

ماهور، اولین گام آموزش سه تار

 

درود و احترام حضور شما همراهان و مخاطبان عزيز وبسایت نت به نت. پکیج آموزشی سه تار بخش ماهور شامل 29 درس از کتاب استاد جلال ذو الفنون است که توسط علی اقبال ضبط و تنظیم شده است.این پکیج آموزش سه تار به صورت ویدیویی و آنلاین در اختیار شما عزیزان قرار میگیرد.

سرفصل های دوره دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار:

نماد نت به نت

درس مقدمه - روش برنامه ریزی جهت تمرین

نماد نت به نت

درس 1 - انگشت گذاری روی سیم اول

نماد نت به نت

درس 2 - انگشت گذاری روی سیم دوم

نماد نت به نت

درس 3 - انگشت گذاری روی سیم های بم

نماد نت به نت

درس 4 - تمرین نتهای سیاه و سفید

نماد نت به نت

درس 5 - تمرین روی سیم دوم

نماد نت به نت

درس 6 - تمرین روی سیم های سوم و چهارم

نماد نت به نت

درس 7 - تمرین روی سیم اول

نماد نت به نت

درس 8 - پوزیسیون می

نماد نت به نت

درس 9 - تمرین نتهای چنگ

نماد نت به نت

درس 10 - تمرین نتهای سیاه و چنگ

نماد نت به نت

درس 11 - پیش درآمد نی داوود – قسمت اول

نماد نت به نت

درس12 - آشنایی با پوزیسیون سل

نماد نت به نت

درس13 - پیش درآمد نی داوود – قسمت دوم

نماد نت به نت

درس14 - تمرین نت های دولاچنگ

نماد نت به نت

درس15 - ترکیب نت های سیاه ، چنگ ، دولاچنگ

نماد نت به نت

درس16 - پیش درآمد نی داوود – قسمت سوم

نماد نت به نت

درس17 - درآمد

نماد نت به نت

درس18- کرشمه

نماد نت به نت

درس19 - خسروانی

نماد نت به نت

درس20 - چهارپاره

نماد نت به نت

درس21 - مرغ سحر- قسمت اول

نماد نت به نت

درس22 - دلکش

نماد نت به نت

درس23 - پیش درآمد نی داوود – قسمت چهارم

نماد نت به نت

درس24 - مرغ سحر- قسمت دوم

نماد نت به نت

درس25 - گوشه عراق

نماد نت به نت

درس26 - تمرینات چنگ

نماد نت به نت

درس27 - پیش درآمد نی داوود – قسمت پنجم

نماد نت به نت

درس28 - قطعه ضربی از استاد یوسف فروتن

نماد نت به نت

درس29 - چهار مضراب از استاد جلال ذوالفنون

دروس رایگان پیش نیاز:

قسمت اول - معرفی مجموعه آموزشی سه تار

 

قسمت اول دروس پیش نیاز را مشاهده می کنید که در آن به معرفی مجموعه آموزش سه تار و مراحل آموزشی در نت به نت پرداخته ایم.

 

مراحل قدم به قدم آموزش سه تار به صورت زیر است 

1- ابتدا حتما جلد اول کتاب آموزش یه تار جلال ذوالفنون، و همچنین یک یه تار استاندارد تهیه کنید.

2- بعد از یادگیری درسهای پیش نیاز به سراغ تهیه درس های اصلی ماهور  بروید و هفته ای یک الی دو درس را به خوبی تمرین کنید.

3- بعد از مشاهده و تمرین درسهای پکیج ماهور، می توانید به سراغ گام های بعدی بروید وسه تار نوازی خود را ارتقا دهید.

 

لازم به ذکر است که هم کتاب و هم ساز را می توانید در بخش فروشگاه وبسایت نت به نت خریداری کنید. در مورد خرید سه تار، ما بهترین و استاندارد ترین سه تارها را برای شما تهیه کرده ایم تا در این باره دغدغه ای نداشته باشید.

 

قسمت دوم - آشنایی با ساختمان سه تار

با درود و سلامی ديگر حضور شما همراهان عزيز نت به نت؛ بسياری از نظریه پردازان موسیقی معتقدند، هر نوازنده ای باید با ابزار نوازندگی خود و سازی که می نوازد، آشنا باشد.

ساز سه تار، جزء سازهای زهی و مضرابی در موسیقی ایرانی و هم‌خانواده با سازهایی همچو دوتار و تنبور و تار است. این ساز معمولاً با ناخن انگشت اشاره دست راست نواخته می‌شود. این ساز که بیشتر از چوب ساخته شده است، دارای 4 سیم از جنس فولاد و برنز است که به موازات دسته ساز از کاسه تا پنجه متصل شده اند. سه تار 28 پرده از جنس روده حیوانات یا ابریشم دارد. کشیده تشکیل شده است.

در ساختار ساز سه تار اجزاء و ظرافت‌های بسیاری وجود دارد که در این ویدیو، استاد علی اقبال به طور کامل ساختمان سه تار را توضیح داده و شما را با اين ساز دلنشين آشنا می‌کند.

امیدواريم از این ویدیو بهره و استفاده کافی را ببريد.

قسمت سوم -آشنایی با فرکانس و محدوده شنوایی گوش

 

مبانی فیزیک صوت يا به اصطلاح صوت شناسی، مبحثی بسیار گسترده است و قطعاً هر شخصی که فعالیتی در موسیقی دارد به دانستن آن نیازمند است.

یکی از موارد مهم در فیزیک صوت، آشنایی با فرکانس یا بسامد است. چرا که مهمترین اصل در موسیقی صدا است. فرکانس زیر و بمی صدا و نت را مشخص می کند. حتماً داشتن اطلاعات کافی از عملکرد فرکانس و بررسی دقیق آن نقش مؤثری در پیشرفت هر موزیسین دارد.

در این ویديو علی اقبال، مدرس با تجربه سه تار، شما همراهان گرامی نت به نت را با مفهوم اصلی فرکانس آشنا می‌کند و با مشاهده دقيق آن یاد می‌گیرید که گوش چه محدوده فرکانسی را دریافت میکند و چه فرکانس‌هايی برای گوش انسان قابل شنیدن است.

 

قسمت چهارم - آشنایی با دایره نت ها

 

نت‌های موسیقی در واقع نشانه‌های نوشتاری هر یک از صداها هستند. در ایران همانند کشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه نت‌ها به ترتیب با نام های: دو - ر - می - فا - سل - لا - سی (do, re, mi, fa, sol, la) هستند. نت‌ها روی پنج خط افقی به نام خطوط حامل نوشته می‌شوند که این خطوط از پایین به بالا شمرده می‌شوند به این منظور که هر نت که روی خط پایین‌تری نوشته شود، صدای بم‌تری نسبت به نتی که روی خط بالاتر نوشته شده است دارد. حال یک دایره فرضی در نظر بگیرید و این هفت نت را روی این دایره ترسیم کنید. شروع چرخش این دایره به صورت «ساعتگرد» یعنی از راست به چپ خواهد بود. از نت «دو» که بم ترین است به سمت «سی » که زیرترین است پیش میرویم. به مجموعه این هفت نت یک «اکتاو» گفته میشود. برای ثبت و اجرای هر اثر موسیقیایی آشنایی با نت‌ و بطور کلی تئوری موسیقی بسیار مهم و ضروری است. پس حتماً دایره نت ها رو حفظ باشید تا در ادامه راه با  مشکلی روبرو نشوید.
 

قسمت پنجم - آشنایی با خطوط حامل

همانطور که در قسمت چهارم از دروس پیش نیاز آموزش سه تار گفته شد، نت‌های موسیقی بر روی خطوطی افقی به نام خطوط حامل نوشته می‌شوند. خطوط حامل به طور کلی 5 خط هستند اما در مواردی تعداد این خطوط بیشتر می‌شود. برای آنکه یک نوازنده حرفه‌ای شوید و بتوانید قطعات موسیقی را از روی کتاب یا پارتیتور و ... بخوانید. در این ویدیوی آموزشی به روش خیلی ساده و روان شما را با خطوط حامل آشنا میکنیم و با تماشای این ویدیو به راحتی 11 نت که روی خطوط حامل است را حفظ خواهید شد .با انجام تمرین‌های مداوم خواهید توانست به راحتی نت‌خوانی کنید و جای نت‌ها در خطوط حامل را یاد بگیرید.

 

قسمت ششم - آشنایی با کلیدهای موسیقی

 

همانطور که در قسمت چهارم و قسمت پنجم از دروس پیش نیاز آموزش سه تار گفته شد، نت‌های موسیقی بر روی خطوطی موازی و افقی به نام خطوط حامل نوشته می شود. با توجه به گستره صداهای موسیقیایی و لزوم استفاده از خطوط حامل اضافه و تعدد اکتاوها، لازم است برای هر نوع کاربرد قطعات، سرکلیدهایی در نت‌نویسی استفاده شود تا توسط این کلیدهای موسیقی جایگاه نت‌ها بر روی خطوط حامل مشخص شوند. بطور کلی در نت نویسی موسیقی سه نوع سرکلید با نام‌های کلید دو، کلید فا و کلید سل تعریف شده است.

 

کليدهاي موسيقي - کليد سل - کليد دو - کليد فا

 

کلیدها اصولا در ابتدای خطوط حامل قرار میگیرند و به نوعی هر یک از کلیدها تعیین کننده نت متفاوتی برای خطی هستند که روی آن قرار می‌گیرند. این کلیدها به عنوان علامت راهنما برای تعیین اسامی نتها روی هر یک از خطوط یا بین خطوط استفاده می‌شود. به طور مثال: هنگامی که در ابتدای خطوط حامل سرکلید سل روی خط دوم حامل قرار بگیرد، نشان می‌دهد نتی که روی خط دوم حامل نوشته شده است، نت سل است و دیگر نت‌ها بر همین اساس به ترتیب جایگذاری می‌شوند.

این ویدیو برای آشنایی اولیه شما با کلیدهای موسیقی است و برای شروع آموزش سه تار کافی است. چنانچه تمایل به یادگیری اصولی تئوری موسیقی داشتید می توانید از پکیج آموزشی مبانی تئوری موسیقی وبسایت نت به نت استفاده کنید.

قسمت هفتم - کشش نت ها یا (دیرند)

 ديرَند در موسیقی که یکی از مفاهيم مهم تئوری موسیقی است، به معنای ارزش زمانی هر نت می‌باشد، به زبان ساده تر به مقدار زمانی که اجرای يک نت کشش و ادامه پيدا می‌کند، ديرند می‌گويند. به شکل‌های زير توجه فرماييد، در شکل اول جدولی را می بینید که ارزش زمانی نت ها نسبت به نت واحد «گِرد» را برای شما مشخص می‌کنید و در شکل دوم ارزش زمانی نت ها را به صورت درختی به شما نشان می‌دهد. آموختن و حفظ کردن محتوای اين جدول ها به اجرای دقيق و تميز و يادگيری درس‌های آينده کمک زيادی خواهد کرد.  با دقت این ویدئو را مشاهده کنید و مطالب آن را به ياد بسپاريد.

ديرند - ارزش زماني نت ها در موسيقي

 

 

- ساختار درختي - ديرند - کشش نت ها در موسيقي

 

قسمت هشتم - روش صحیح نشستن و استایل صحیح دست

یکی از نکات مهم در نوازندگی سه تار، طرز صحیح نشست و دست‌گرفتن درست ساز است. روش صحیح نشستن و همچنین شیوه درست دست گرفتن ساز (اکول نوازنده) نه تنها در نواختن شما تاثیر دارد و نوازندگی را برای شما راحت‌تر می‌کند، بلکه باعث زیبایی استایل شما شده و اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد. استایل نوازنده از نکات مهمی است که اگر رعایت نشود، از نظر جسمانی نیز به شما آسیب می‌رساند و میتواند منجر به مشکلات جسمی مانند: دیسک گردن، دیسک کمر ... شود. پس خواهشمند است نکاتی که در این ویدیوی آموزشی به آنها اشاره شده را حتما بیاموزید و رعایت کنید.

 

قسمت نهم - یادگیری مضراب سه تار

همانطور که می‌دانید سه تار سازی زهی و مضرابی است که با ناخن انگشت اشاره نواخته می‌شود. از این روی، ضمن رعایت نکات مهم در آماده‌سازی ناخن‌ها برای نوازندگی سه‌تار، طرز صحیح نشستن و در دست گرفتن ساز سه‌تار و ... آموختن چگونگی مضراب زدن سه تار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. یک نوازنده ماهر باید بداند چگونه درست مضراب بزند تا صدایی که از ساز تولید می‌شود، زیبا و دلنشین باشد.

استاد علی اقبال، مدرس باتجربه تار و سه‌تار، در این ویدیوی آموزشی برای شما روش صحیح مضراب سه تار را توضیح می‌دهند و شما را با مفاهیم مضراب زدن سه‌تار آشنا می‌کند و به شما تأکید می‌کنند اگر در ابتدای راه هستید، حتما روی مضراب وقت بزارید، به این دليل که اگر از اول به مضراب زدن غلط عادت کنید، بعداً اصلاح کردن این عادت نادرست کار بسیار مشکلی خواهد بود. پس حتماً به نکات مورد اشاره در این ویدیو خوب دقت کنید. بعد از اتمام این درس می‌توانید درس اول از کتاب استاد جلال ذوالفنون را آغاز کنید و از نوازندگی ساز روح‌نواز سه‌تار بیشتر لذت ببرید.

معرفی کتاب آموزش سه تار اثر استاد جلال ذوالفنون

پس از گذراندن دروس پیش نیاز برای آموزش سه تار، وارد مرحله جدیدی می‌شویم تا در مسیر حرفه‌ای برای یادگیری این ساز پرطرفدار ایرانی قرار بگیریم. استاد جلال ذوالفنون یکی از اساتید و نوازندگان برجسته سه‌تار بودند که طی سال‌ها آثار ارزشمند بسیاری از ایشان بر جای مانده است. از جمله آثار ایشان تألیف مجموعه چهارجلدی آموزش سه تار است که تقریباً برای همه اساتید، نوازندگان و هنرآموزان سه‌تار، کتابی نام‌آشنا و مفید است. ما نیز در این مجموعه آموزشی ابتدا کتاب آموزش سه تار جلد اول تألیف استاد جلال ذوالفنون به کوشش مهرداد ترابی را آموزش خواهیم داد.

من چند دلیل برای انتخاب این کتاب داشته‌ام که از جمله آنها:

- علاقه به سبک زیبا و لطیف سه تار نوازی استاد ذوالفنون،

- ساده و روان بودن درس‌های کتاب،

- بیان قدم به قدم تکنیک‌های سه تار نوازی،

- هنرجویانی که از صفر شروع به سه تار نوازی می‌کنند مطالب کتاب را درک میکنند و برایشان قابل فهم است،

- آشنایی هنرجویان با گوشه‌ها و دستگاه‌های موسیقی ایرانی و همچنین آماده‌سازی آنها برای ردیف نوازی، است.

این‌ها تجربیاتی بود که بنده طی چند سال تدریس از این کتاب به دست آوردم. البته کتاب‌های آموزشی مثل: هنرستان موسیقی، دستور سه تار (دوره ابتدایی) از استاد حسین علیزاده، بیایید تار و سه تار بنوازیم از استاد کیوان ساکت نیز وجود دارد و بنده این کتاب‌ها را هم کار کرده‌ام؛ اما بهرحال به دلایلی که ذکر کردم ارتباط بهتری با کتاب استاد جلال ذوالفنون برقرار کردم. هنرجویان عزیز لازم است برای یادگیری این کتاب و بهره‌وری بهتر از ویدیوهای آموزشی، حتماً ضمن تهیه کتاب، بر اساس برنامه‌ آموزشی ما در وبسایت نت به نت، تمرین‌ها را کامل و دقیق دنبال کنند. کتاب فوق را از همه کتابفروشی های معتبر و همچنین از فروشگاه نت به نت می توانید تهیه کنید.

علی اقبال

معرفی استاد دوره:علی اقبال

علی اقبال هستم متولد شهریور 63. یادگیری سه تار را سال 79 نزد آقای مسعودی نیا در کاشان آغاز کردم. علت اینکه به این ساز علاقه مند شدم این بود که یک روز در تاکسی نشسته بودم که رادیو یکی از قطعات استاد ذوالفنون را پخش کرد. بسیار تحت و تثیر قرار گرفتم و همانجا عاشق این ساز شدم. این توضیح مختصری بود از جرقه ایجاد انگیزه در من. بنده 2 سال کلاس رفتم و پس از آن به صورت خود آموز ادامه دادم. سال 84 شروع به یادگیری تار نزد جناب حسین خسروی کردم و چند سال بعد مقدمات ردیف را خدمت نزد جناب آقای جعفری فرد  گذراندم. در طول مسیر از محضر اساتید بزرگی همچون محمدرضا لطفی، حامد فکوری و علی قمصری بهره بردم و اکنون در خدمت شما هستم. من تار و سه تار را به زبان خیلی ساده و روان به شما آموزش میدهم. معتقد هستم که هنرجو باید خودش بتواند خلق کند، از نواختنش لذت ببرد باید حال خودش خوب شود و حال دیگران را خوب کند. لذا در بحث آموزش کاملا منعطف هستم. پیشنهاد من به شما این است که اگر تصمیم دارید با آموزش های من پیش بروید، تمام داشته های خود را کنار بگذارید و ذهن خود را کاملا خالی کنید و از صفر با من شروع کنید. اگر کامل و دقیق با آموزش های من پیش بروید، به شما قول میدهم طی 4 ماه بتوانید اولین آهنگ که (مرغ سحر)  می باشد را با سه تار بنوازید. هم اکنون روی لینک زیر کلیک کنید تا با برنامه مدون آموزشی من آشنا شوید.

معرفی کامل استاد

سوالات متداول:

دستگاه ماهور حال و هوای شادی دارد و با ذائقه اکثر هنرجویان سازگار است. یادگیری آن برای شروع نوازندگی ساده تر از سایر دستگاه ها است و هم اینکه آموزش ردیف نیز معمولا با دستگاه ماهور آغاز می شود. به همین خاطر معمولا اولین بخش آموزش سه تار، دستگاه ماهور می باشد.

پکیج دستگاه ماهور بر اساس اولین بخش از کتاب آموزش سه تار استاد جلال ذوالفنون می باشد. این پکیج شامل 29 درس در قالب ویدیوهای آموزشی است که توسط علی اقبال تدریس می گردد. آموزش و ارائه تمرینات انگشت گذاری روی سیم های مختلف، آشنایی با پوزیسیون ها، یادگیری گوشه های معروف دستگاه ماهور به همراه پیش درآمد، قطعه های ضربی و تصنیف، مفاد آموزشی این پکیج را تشکیل می دهد.

هنرجویان سه تار

دیدگاه ها

sara am

سلام، وقتتون بخیر از آموزش فوق العاده استاد اقبال خیلی متشکرم. فقط متاسفانه هاردی که فایلهای کلاس ذخیره شده بود رو از دست دادم، میخواستم خواهش کنم دوباره برام ارسال بشه
پاسخ:
سلام دوست عزیز. به پشتیبانی ما در تلگرام ب نشانی t.me/notebnote پیام بدید مشکلتون رو حل می کنن.

حامد حسن

سلام من میخام بصورت تک درس بخرم ولی درس ها بصورت تکی کار نمیکنند که بشود خرید (لینک ندارد)
پاسخ:
سلام دوست عزیز. به شما پیشنهاد می کنیم پکیج رو بخرید. اینجوری مبلغی که می پردازید یک سوم خرید تکی درسها میشه. به هر حال اگه به صورت تکی خواستید، به پشتیبانی نت به نت در تلگرام پیام بدید. t.me/info_notebnote

مهدی طحان نژاد

بسیار راضی ام
پاسخ:
حضور و همراهیتان مایه دلگرمی است.

آتنا Atena یزدانفر Yazdan Far

باسلام و ارادت/براي ثبت نظر،لازمه ورودكنيم،اماوقتي ورودكرديم به اون قسمتي كه بوديم برنميگرده/دوم: هزينه آموزش ي آهنگ50هزارتومن،واسه خيلي ازعلاقمندا زياده،اگه امكانش هست كمتر بشه عده بيشتري ميتونن استفاده ببرن/باسپاس از توجه شما/ آتنا- يزذانفر

پاسخ:

درود و مهر بر شما، از توجه و نظر سرکارعالی سپاسگزای میکنيم. مشکلات قسمت کاربری در دست بررسی و بهسازی است. در مورد هزينه ها هم حتماً به اطلاع مدیران محترم رسانده میشود.

حسن بقایی

سلام ممنون به خاطر لطف خوش شما .

پاسخ:

درود بر شما، سپاس از حضور و همراهیتان

عباس ملااسکندری

جناب اقبال با سلام...من 250تومان پرداخت کردم...ولی امکان دانلود ندارم...میشه کمک کنید

پاسخ:

درود بر شما، لطفا در تلگرام با تیم پشتيبانی نت به نت به شماره 09364051988 مکاتبه فرماييد.

علی رشیدی

سلام استادوقت بخیر من این بسته روخریده بودم تاریخ انقضاش تموم شد الان شرایط زندگی من طوری نیست که بتونم بامبلغ جدید خریداری کنم

پاسخ:

درود بر شما و سپاس از حمايتتان، شما لازم است در مهلت مشخص شده فايلها را دانلود نماييد. بهر روی می‌توانيد با تيم پشتيبانی نت به نت در تلگرام با شماره 09364051988 مکاتبه فرماييد.

زهره مبصری

سلام بسیار ممنون از آموزش های مفید و قابل لمس و کاربردی شما مستدام باشید

پاسخ:

سپاس از شما؛ از اینکه آموزش ها مورد پسندتان بوده است خرسندیم.

سجاد مرادي

سلام بر استاد اقبال عزيز ممنون از شما بابت ممارست هاتون جهت اشاعه هنر موسيقي خسته نباشين

محمد رحیم باقری دانا

با سلام و احترام بسته های آموزشی شما آموزش سه تار را تا حد زیادی آسانتر و از نظر اقتصادی به صرفه تر برای مصرف کننده کرده است.فکر نمی کنم بتوان ساده تر از این آموزش غیر حضوری تنظیم کرد.بسیار عالی و کامل هستند.دست مریزاد.من با سن بالای ۵۰ در حال یادگیری از طریق بسته‌های آموزشی تهیه شده توسط شما هستم و پیشرفت آن برای خودم قابل قبول هست.ممنونم

منصور عارفی

باسلام و ادب تقریبا از زمانی شما فعالتتون را شروع کردین من خدا خواست با شما اشنا شدم بدلیل اینکه شرایط فراگیری موسیقی را نداشتم پس از اشنایی تصمیم گرفتم یه ساز تهیه کنم و شروع کنم در ابتدا فکر می کردم حالا یه مدت فعالیت می کنن و نصفه و نیمه رها میشه ..........ولی متوجه شدم جناب اقبال خیلی با پشتکار و دلسوزانه و روی برنامه دنبال میکنن ..........این شد مصمم تر شدم خلاصه با توجه به اینکه عضو کانال بودم و ویدویوهارا دانلود میکردم 97/10/13تونستم یه ساز تهیه کنم و اموزشها را تمرین کنم ....یادمه اوایل میگفتم یعنی میشه یه روزی یه اهنگی بزنم ؟خخ خوب شکر خدا الان می تونم البته نمیگم حرفه ای ولی با توجه به مجازی بودن از خودم راضیم ولی با توجه به نظم و پشتکار اقای اقبال خودمو موظف ومقید می دونم باید خیلی بیشتر تلاش کنم .خلاصه می تونم به جرات بگم تو فضای مجازی شما تنها کسی هستید که اینگونه تدریس می کنید .سخن اخرم اینه من فی الواقع نمی تونیم به عنوان شاگرد و هنر جو ادای دین کنم ولی همیشه دعاتون می کنم و از خدا سلامتی و کامیابی و برکت براتون ارزو می کنم

فاطمه دالوند

این بسته محشره ...من کلاس نمیرم ولی خیلی سریع در زمینه سه تار پیشرفت کردم.حتی خیلی قشنگ با کمک مقالات استاد اقبال ریز زدن رو هم در عرض 3روز یادگرفتم.انشالله خدا اجرشون بده

مهدي ملكي ها

درود بی پایان بر استاد گرانقدر استاد امکانش هست من این پکیج را بصورت سی دی و کامل از شما خریداری کنم بصورت پستی اگر امکانش هست لطفا شماره حساب بدید

پاسخ:

درود بر شما . این پکیج به صورت دانلودی است . در آینده نزدیک قصد داریم به صورت سی دی برای علاقه مندان آماده کنیم

ذبیح اله سیاهپور

درود بر شما بزرگوار

حمیدرضا خوشروزی ساروی

با سلام خدمت استاد عزیزم جناب آقای علی اقبال. امیدوارم همیشه همینطور پر انرژی باشید و انرژی خودتون رو به ما هم تسری بدید. من در حوزه مهندس مشاور شهرسازی و معماری فعالیت می کنم و سالها سه تار داشتم از سال 85 تا الان ولی سراغش نرفتم. چون مشغله کاری اجازه نمی داد که در کلاس های آموزشگاه ها شرکت کنم. وقت خالی من در ساعات پایانی شب بود و هیچ اموزشگاهی تو این ساعات فعالیت نداشت. اما شما با آموزش های باکیفیت خودتون من رو با سازم آشتی دادید. چقدر از این بابت خوشحالم. من پکیج ماهور شما رو خریداری کردم و در حال تمرین از روی اون هستم. امیدوارم مسیر روشنی که در راستای اعتلای فرهنگی هم میهنانمون در پیش گرفتید رو با قدرت ادامه بدید.

مهدی محمد حسینی

بسیار عالی

پری بالازاده

به همه علاقمندان به سه تار پیشنهاد میکنم که حتما این پکیجو تهیه کنید. بسیار کامل و با آموزش با زبان راحت تدریس شده. با تشکر از استاد محترم اقای اقبال

مینو محمودی

با سلام خدمت استاد ارجمند، به عنوان شخصی که سال ها دست اندر کار امر آموزش هستم، بخوبی قدر زحمات شما را میدانم و با وجود اینکه ویدیوهای بخش ماهور را از طریق کانال دانلود کرده بودم، با توجه به تصمیم درست و بجای شما اقدام به خرید بسته ماهور کردم. مبلغی که تعیین کرده اید در برابر زحمتی که میکشید بسیار ناچیز است. موفقیت شما را در تداوم این راه از خداوند دوستدار زیبایی ها خواهانم. مینو محمودی

پاسخ:

سلام . ممنون از شما . احساس شادمانی میکنم و قتی میبینم از آموزشهام راضی هستید . خدا را شکر

مجید الفت

سلام عرض میکنم خدمت استاد محترم. من خودم قبلا برای یادگیری میرفتم کلاس سه تار اما مخارجش بیشتر از توانم بود و چندماهی کنار گذاشتم و تا با کانال شما آشنا شدم و از روی کلیپ ها پیش رفتم واقعا عالی بودن، مفید تر از کلاسی بود که برای هر جلسش 40 تومن میدادم. و الانم واقعا خوشحالم که از این تصمیمی که گرفته شده تا در ازای پول ارایه بشه چون شما هم دارین برای ساخت این کلیپ ها هزینه میکنین و وقت میذارین و هیچ کاری نباید بی اجرت باشه. همین که این فیلم های آموزشی با این کیفیت عالی رو میذارین واقعا خودش خدمت بزرگیه و امیدوارم ادامه دار بشه. و منتظر پکیج های بعدی هستیم

پاسخ:

چه عالی . باعث افتخاره برام . امیدوارم شاهد موفقیت های روز افزونتون باشم .

غلامحسین بزرگمهر

ممنون استاد بزرگوار.

حمیدرضا پورمسیح

من تا همین الان از فایل های آموزش سه تار شما استفاده کردم و از کانال استفاده میکردم و تمام فایل های آموزش دستگاه ماهور رو دانلود کردم منتها الان که فروشی تو سایت گذاشتید با اینکه دارم اما بر خودم واجب میدونم که بصورت پولی هم خریداری کنم چون به عنوان کسی که مدرس کامپیوتر هستم و بارها فیلم آموزشی رکورد کردم با تمام مشکلات و سختی های رکورد آشنا هستم جدایی از اون همین سایت خودش هزینه هاست و دامین و راه اندازی و پشتیبانی واقعا سی تومن هزینه خیلی خیلی ناچیز برای یه پکیج دستگاه ماهور هستش من الان این پکیج رو میگیرم و منتظرم میمونم دستگاه شور هم پکیجش آماده بشه تا تهیه کنم چون هنوز وسط های ماهور هستم و بسیار بسیار راضی هستم از کیفیت و نحوه تدریس استاد امیدوارم در این مسیر به خاطر بی لطفی ها سرد نشید و ادامه بدید کسی که باید ارزش رو نگه داره حتما نگه میداره

پاسخ:

ممنون از درک شما دوست عزیزم . خیلی لطف دارید

Abas Zolfani

با درود.کار شما قیمت نداره استاد عزیز.

معصومه دهباشي

عالي

ثبت دیدگاه جدید

متن نظر:

دوره های مرتبط با دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار

دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار

با درود و احترام حضور شما همراهان و مخاطبان عزيز وبسایت نت به نت. در ابتدا، به شما عزيزان تبریک عرض میکنيم که تصمیم به آموزش مجازی سه تار گرفته‌اید، هنرجویاني که تصمیم به این نوع یادگیری گرفته اند، سوال مهمی ذهن خیلی از آنها را درگیر کرده است:

آیا به روش مجازی و بدون حضور استاد میتوان سه تار را یاد گرفت؟ من با قاطعیت می‌گویم، بله. ولی به چند شرط: اول اینکه درآموزش خود تصمیم محکم و قاطع داشته باشید. دوم اینکه به خودتان تعهد بدهید و این جمله را روی یک کاغذ بنویسید که «من باید سه تار را به صورت مجازی و بدون کلاس حضوری یاد بگیرم» و در آخر اینکه حتما برای خودتان زمان مشخص کنید و برنامه ‌ریزی کنید. با خودتان بگویید ، این 29 درس آموزش سه تار را طی دو ماه به پایان می‌رسانم، و پس از آن طبق زمان دوماهه ساعت‌های خودتان را تنظیم کنید. در این روش همه چیز دست خود شماست. هر زمان و هر مکانی خواستید، دیدن ویديوهای آموزش سه تار را شروع کنید. پیشنهاد من به شما این است که آهسته اما پیوسته تمرین کنید. اکثر کسانی که با آموزش‌های مجازی موفق به یادگیری موسیقی شده‌اند، برای خودشان هدف داشته‌اند.

 

آموزش سه تار در وب سایت نت به نت

 

آنچه قبل از تهیه پکیج آموزش سه تار باید بدانید

پیش از آنکه وارد درس‌های اصلی شوید، درس‌هایی به صورت پیش نیاز برای شما قرار داده شده که مواردی چون: آشنایی با ساختمان سه تار، آشنایی با دایره نتها، شناخت کشش نت‌ها، روش مضراب زدن و غیره... را شامل می‌شود. ما ویديوهای این دروس پیش نیاز را به صورت رایگان در اختیار شما قرار داده‌ایم که میتوانید با مراجعه به قسمت دروس پیش نیاز آموزش سه تار، این درس‌ها را مشاهده کنید و از آنها بهره ببريد. بعد از دیدن درس‌های پیش نیاز، درس‌های اصلی دستگاه ماهور، که شامل 29 درس می‌باشد را در این بسته یاد خواهید گرفت. درس‌های کتاب به صورت پیوسته و زنجیروار می‌باشد که حتما باید از درس اول شروع کنید و مرحله به مرحله آموزش سه تار را پیش ببرید. درادامه نظر یکی از هنرجویان کلاس آنلاین استاد علی اقبال، به نام شمیم را میبینید. شمیم مدتی حضوری پیش استادش سه تار کار میکرد، اما به دلیل قبولی در دانشگاه و رفتن به شهری دیگر، نتوانسته کلاس حضوري را ادامه دهد. از آنجا که واقعا مشتاق به ادامه راه بوده است، آموزش‌ها را از طریق کانال آموزش سه تار علي اقبال دنبال میکند. بعد از آن پکیج آموزشی سه تار بخش ماهور را تهیه و در خوابگاه دانشگاه، درس‌ها را تمرین می‌کرد. وقتی درس‌ها را مینواخت و برای استاد اقبال میفرستاد نواختن آن برایمان باور نکردنی بود. این اتفاق براي آقاي اقبال خیلی خوشحال کننده بود که ثمره آموزش‌هایشان را مي‌ديدند. به نظر استاد علي اقبال، برای پیشرفت در نوازندگی سه تار فقط و فقط یه مقدار همت نیاز دارید.

 
 
 

 

معرفی پکیج آموزشی سه تار-دستگاه ماهور

مجموعه‌ای که برای شما خوبان تدارک دیده‌ایم  شامل 29 درس از بخش ماهور جلد اول کتاب دستور سه تار اثر استاد جلال ذوالفنون می‌باشد و محتویات این بسته به شرح زیر می باشد:

درس مقدمه - روش برنامه ریزی جهت تمرین 

درس 1 – صفحه 19 کتاب « تمرین انگشت گذاری روی سیم اول »

درس 2–  صفحه 20 کتاب «  تمرین انگشت گذاری روی سیم دوم »

درس 3 – صفحه 21 کتاب « تمرین انگشت گذاری روی سیم های سوم و چهارم »

درس 4 – صفحه 22 کتاب « تمرین نتهای سیاه و سفید »

درس 5 – صفحه 23 کتاب « تمرین روی سیم دوم »

درس 6 – صفحه 24 کتاب « تمرین روی سیم های بم »

درس 7 - صفحه 24 کتاب  « تمرین روی سیم اول »

درس 8 - صفحه 25 کتاب « پوزیسیون می »

درس 9 - صفحه 26 کتاب « تمرین نتهای چنگ »

درس 10 – صفحه 27 کتاب « تمرین نت های سیاه و چنگ »

درس 11- صفحه 28 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت اول »

درس 12 – صفحه 29 کتاب « آشنایی با پوزیسیون سل »

درس 13 – صفحه 30 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت دوم »

درس 14 – صفحه 31 کتاب « تمرین نت های دولاچنگ »

درس 15 – صفحه 32 کتاب « ترکیب نت های سیاه ، چنگ ، دولاچنگ »

درس 16 - صفحه 35 کتاب  « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت سوم »

درس 17 - صفحه 36 کتاب « درآمد »

درس 18 - صفحه 37 کتاب « کرشمه »

درس 19 - صفحه 38 کتاب « خسروانی »

درس 20 - صفحه 39 کتاب « چهارپاره »

درس 21 - صفحه 40 کتاب « مرغ سحر- قسمت اول »

درس 22 - صفحه 44 کتاب « دلکش »

درس 23 - صفحه 45 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت چهارم »

درس 24 - صفحه 46 کتاب « مرغ سحر- قسمت دوم »

درس 25 - صفحه 48 کتاب « گوشه عراق »

درس 26 - صفحه 49 کتاب « تمرینات چنگ »

درس 27 - صفحه 49 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت پنجم »

درس 28 - صفحه 51 کتاب « قطعه ضربی از استاد یوسف فروتن »

درس 29 - صفحه 53 کتاب « چهار مضراب از استاد جلال ذوالفنون »

 

مشاهده سه قسمت اول دستگاه ماهور آموزش سه تار- رایگان

برای اینکه شما عزیزان با خط مشی و نوع آموزش استاد اقبال آشنا شوید، سه قسمت اول این پکیج را به صورت رایگان برای شما در این قسمت قرار می دهیم. با وجود دروس پیش نیاز و این سه قسمت رایگان، دیگر به صورت کامل روند آموزشی دستتان خواهد آمد و به امید خدا خواهید توانست یک شروع خوب را داشته باشید. 

 

درس اول- تمرین انگشت گذاری روی سیم اول

پله نخست آموزش عملی سه تار، تمرین انگشت گذاری است. انگشت گذاری صحیح باعث می شود هر کدام از پرده ها را که می گیرید، صدای نت بر آمده واضح و بدون اشکال باشد.  به این نکته دقت کنید که کوک ساز حتما «دو - سل - دو - دو» باشد. پس سیم اول سه تار شما «دو» است. در این ویدیوی آموزشی با پرده‌های «ر - می - فا» آشنا خواهید شد. این درس در پوزیسیون «ر» اجرا می‌شود. با این توضیح که خوب سیم اول ساز ما « دو» است، خوب بعد از دو چه نتی است؟! دقیقاً ... نت «ر» . پس پرده دوم شما «ر» است. همینطور پرده پنجم «می» و پرده ششم «فا». در ویدیوی زیر درس اول را مشاهده بفرمایید.

 

 

درس دوم- تمرین انگشت گذاری روی سیم دوم

در درس دوم دستگاه ماهور از کتاب آموزش سه تار اثر استاد جلال ذوالفنون، با چند پرده از سیم دوم یا همان سیم «سل» آشنا می‌شوید.توجه داشته باشید که سیم دوم سه تار، سیم «سل» است. نتِ بعد از سل، نت «لا» است. پس پرده دوم روی سیم دوم «لا»، پرده پنجم «سی» و پرده ششم «دو» نامیده می‌شود. موضوع پیچیده‌ای نیست. اگر از ترتیب نت‌ها در موسیقی اطلاع ندارید، حتماً ابتدا مقاله مربوط به دایره نت‌ها را بخوانید. نکته جدیدی که این درس دارد، آن است که در بالای نت‌ها، زیر اعداد یک «هلال معکوس» قرار دارد. این هلالِ زیر عدد یعنی آن پرده را روی سیم دوم بگیرید. به عنوان مثال در میزان دوم روی نت «لا» عدد 1 گذاشته شده و یک هلال معکوس زیر آن قرار دارد، یعنی این پرده را با انگشت اول بگیرید و همانطور بقیه نت‌ها به همین شکل خواهند بود. با مشاهده ویدیوی آموزشی زیر بسیار دقیق و ظریف همه این موارد توضیح داده می‌شود و به سادگی آنها را متوجه خواهید شد. اکنون صفحه 20 از کتاب آموزش سه تار استاد ذوالفنون را باز کنید و فایل ویدیو را پخش کنید.

 

 

درس سوم- تمرین انگشت گذاری روس سیم سوم و چهارم (سیم بم و واخوان)

در درس‌های اول و دوم از بخش دستگاه ماهور کتاب آموزش سه تار استاد جلال ذوالفنون، انگشت گذاری روی سیمهای اول و دوم سه تار برای شما هنرجویان عزیز و علاقمندان به ساز سه تار، توضیح داده شد. در درس سوم ماهور، تمرین انگشت گذاری روی سیم‌های سوم و چهارم سه تار را آموزش خواهیم داد. از آنجا که کوک سیم‌های سوم و چهارم «دو» است، پرده‌های آن هم دقیقا مثل سیم اول می‌باشد. یعنی پرده دوم «ر» و پرده پنجم «می» و همینطور پرده ششم «فا» نام دارد. نکته دیگری که این درس دارد، آن است که در بالای نت‌ها یک خط هلالی روی اعداد قرار دارد. این علامت، نشان می دهد که پرده‌گیری روی سیم‌های سوم و چهارم انجام می‌شود. همچنین پیشنهاد می‌کنیم مقاله نکات کلیدی در مورد انگشت‌گذاری سه تار را برای مطالعه نمایید. اکنون صفحه 21 کتاب آموزش سه تار استاد ذوالفنون را باز کنید و ویدیوی آموزشی زیر را به دقت مشاهده کنید.

 

 

برای اطلاع از قیمت انواع ساز سه تار و خرید سه تار اصل اینجا را کلیک کنید

 

سایر مطالب آموزشی این پکیج: 

علاووه بر آموزش عملی مضراب و انگشت گذاری در سه تار، و همچنین آشنایی با دستگاه ماهور در موسیقی سنتی، نکات تئوری زیادی را هم یاد خواهید گرفت. به عنوان مثال در درس چهارم حاوی تمرینی است که به مبحث کشش نت ها یا دیرند ورود می کنیم و تفاوت و ترکیب نت سیاه و سفید و ارزش زمانی هر کدام را مورد بررسی قرار می دهیم. 

مثلا هنرجو می پرسد کشش نت سیاه یا سفید چند ضرب یا ثانیه است. ببینید عزیزان کشش زمانی  نتها بر اساس ثانیه نیست، بلکه بر مبتنی بر ارزش زمانی است. به این صورت نسبت کشش نت سفید به سیاه دو برابر است. یعنی اگر نت سیاه یک ثانیه ارزش زمانی داشته باشد، برای نواختن نت سفید باید دو ثانیه ایمن کشش انجام پذیرد. به همین ترتیب نت چنگ نیز نصف نت سیاه ارزش زمانی دارد. یعنی در مدت زمان اجرای یک نت سیاه، می توان دو نت چنگ یا چهار نت دولاچنگ را نواخت. 

در درس هشتم از دستگاه ماهور کتاب آموزش سه تار استاد جلال ذوالفنون، با پوزیسیون «می» آشنا می‌شوید. پوزیسیون یا همان پوزیشن «position» در اصطلاح موسیقی به معنی موقعیت دست چپ نسبت به دسته ساز است. در سازهای آرشه‌ای مثل ویلون، ویولا و ... پوزیسیون‌های مختلف را با عدد نشان می‌دهند، به طور مثال: پوزیسیون اول، پوزیسیون دوم و غیره ...؛ در ساز سه‌تار، مبنای پوزیسیون را انگشت اول قرار داده‌ایم. مثلا در پوزیسیون می در سه تار، انگشت اول روی پرده می قرار می گیرد و به ترتیب انگشتان دیگر یک به یک کنار آن روی پرده های بعدی قرار می گیرند. هر ساز دارای فرت یا پرده دارای این سبک از نامگذاری پوزیسیون ها می باشد. 

با گذر از دروس تمرینی مثل آموزش تمرین روی سیم های اول، دوم، سوم و چهارم همچنین آشنایی با پرده های سه تار؛ به نغمات ردیف و گوشه های دستگاه ماهور ورود می کنیم و شما رسما حال و هوای این دستگاه را هم زمان با یادگیری سه تار خواهید شناخت و نغمه پردازی خواهید کرد.

 

صرفه اقتصادی پکیج آموزشی سه تار

بگذارید با یک مثال این موضوع را برای شما روشن تر کنيم. بعد از خواندن این مطلب تلفن خود را بردارید و با یکی از آموزشگاه‌های شهرتان تماس بگیرید و قیمت کلاس خصوصی آموزش سه تار را بپرسید. تجربه‌ای که خود هنرجویان در سراسر کشور برای ما تعریف کرده‌اند، آموزشگاه‌ها در شهرستان‌ها بابت هرجلسه کلاس سه تار حداقل 150 هزار تومان و در تهران بیش از 200 هزار تومان هزينه دریافت می‌کنند البته طبیعی است، زيرا اجاره آموزشگاه و حق مسئول آموزشگاه و حق استاد و قبض برق و قبض آب و عوارض و غیره ... باعث می‌شود تا هزينه‌ها بالا برود و در نتيجه این مبلغ را هنرجو بپردازد. اما در این پکیج آموزشی شما برای هر درس تقریبا 20 هزار تومان پرداخت می‌کنید. تقریبا 8 برابر کمتر! یعنی اگر حضوری این درس‌ها را بگذرانید تقریبا 3500000 تومان باید بپردازید اما بابت این پکیج فقط 600 هزار تومان پرداخت می‌کنید. نا گفته نماند، نحوه آموزش در این پکیج آموزشی به شکلی است که با مشاهده و دقت به ویديوهای آن دیگر نیازی به استاد نخواهید داشت. به همین دلیل این مجموعه با استقبال زیادی از هنرجویان رو به رو شده است.

 

 

توصیه به هنرجویان

دوستان عزیز قبل از خرید این مجموعه، حتما درس‌های پیش نیاز آموزش سه تار را در مشاهده کنید تا با مفاهیم کلی موسیقی و ساز سه تار آشنا شوید. استاد علي اقبال در هر ویديو سه مرتبه یک درس را برای شما توضیح می‌دهند، به طوری که تقريباً جای هیچ سوالی برایتان باقی نمانده باشد. در قسمت اول، آموزش از روی نتها توضیح داده شده، قسمت بعدی تصویر کلی استاد هنگام اجراي قطعات به صورت کادر باز خواهد بود که کمک می‌کند با استایل و نحوه مضراب و پرده‌گیری در هر درس آشنا شوید و در نهایت قسمت سوم به صورت کادر بسته، روی دست چپ استاد خواهد بود تا انگشت گذاری دقیق پرده‌ها هنگام اجرا را مشاهده کنید. شما علاقمندان عزيز می‌توانيد با مراجعه به درس اول پکیج آموزشی سه تار یک نمونه از این ویديوها را مشاهده کنید.

لطفا توجه فرمایید! هرگونه تکثیر و انتشار ویديوهای این پکیج آموزشی، از نظر انسانی و شرعی غیر مجاز بوده و در صورت مشاهده پیگرد قانونی دارد .

300 دقیقه ویديوی آموزش تئوری موسیقی

 

کلام آخر

بعد از ثبت نام و پرداخت هزینه پکیج، لینک کلیه درس‌ها برای شما فعال می‌شود و قابل دانلود خواهد بود. درون هر لینک یک فایل ویديویی، یک فایل صوتی و یک عکس قرار دارد که مربوط به درس مورد نظر است. فایلها در قالب پوشه‌هاي rar می‌باشند و لازم است بعد از دانلود، آنها را اکسترکت کنید تا بتوانيد استفاده نمایید. حجم کل فایل‌ها 1 گیگا بایت است. در صورتی که از مطالب گفته شده سوالی داشتین در قسمت تماس با ما وبسایت نت به نت با ما تماس بگیرید و از مشاوره همکاران نت به نت بهره ببريد. موفق و پیروز باشید.

 

ویديوی مربوط به این بسته آموزشی را مشاهده کنید

 

 
 
 

محصولات پیشنهادی فروشگاه:

دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار

مدت زمان دوره: 4 ساعت

599,000 تومان
آدرس واتساپ آدرس تلگرام شماره همراه