دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار
- انتشار1397/05/31
با درود و احترام حضور شما همراهان و مخاطبان عزيز وبسایت نت به نت. در ابتدا، به شما عزيزان تبریک عرض میکنيم که تصمیم به آموزش مجازی سه تار گرفتهاید، هنرجویاني که تصمیم به این نوع یادگیری گرفته اند، سوال مهمی ذهن خیلی از آنها را درگیر کرده است:
آیا به روش مجازی و بدون حضور استاد میتوان سه تار را یاد گرفت؟ من با قاطعیت میگویم، بله. ولی به چند شرط: اول اینکه درآموزش خود تصمیم محکم و قاطع داشته باشید. دوم اینکه به خودتان تعهد بدهید و این جمله را روی یک کاغذ بنویسید که «من باید سه تار را به صورت مجازی و بدون کلاس حضوری یاد بگیرم» و در آخر اینکه حتما برای خودتان زمان مشخص کنید و برنامه ریزی کنید. با خودتان بگویید ، این 29 درس آموزش سه تار را طی دو ماه به پایان میرسانم، و پس از آن طبق زمان دوماهه ساعتهای خودتان را تنظیم کنید. در این روش همه چیز دست خود شماست. هر زمان و هر مکانی خواستید، دیدن ویديوهای آموزش سه تار را شروع کنید. پیشنهاد من به شما این است که آهسته اما پیوسته تمرین کنید. اکثر کسانی که با آموزشهای مجازی موفق به یادگیری موسیقی شدهاند، برای خودشان هدف داشتهاند.
آموزش سه تار در وب سایت نت به نت
آنچه قبل از تهیه پکیج آموزش سه تار باید بدانید
پیش از آنکه وارد درسهای اصلی شوید، درسهایی به صورت پیش نیاز برای شما قرار داده شده که مواردی چون: آشنایی با ساختمان سه تار، آشنایی با دایره نتها، شناخت کشش نتها، روش مضراب زدن و غیره... را شامل میشود. ما ویديوهای این دروس پیش نیاز را به صورت رایگان در اختیار شما قرار دادهایم که میتوانید با مراجعه به قسمت دروس پیش نیاز آموزش سه تار، این درسها را مشاهده کنید و از آنها بهره ببريد. بعد از دیدن درسهای پیش نیاز، درسهای اصلی دستگاه ماهور، که شامل 29 درس میباشد را در این بسته یاد خواهید گرفت. درسهای کتاب به صورت پیوسته و زنجیروار میباشد که حتما باید از درس اول شروع کنید و مرحله به مرحله آموزش سه تار را پیش ببرید. درادامه نظر یکی از هنرجویان کلاس آنلاین استاد علی اقبال، به نام شمیم را میبینید. شمیم مدتی حضوری پیش استادش سه تار کار میکرد، اما به دلیل قبولی در دانشگاه و رفتن به شهری دیگر، نتوانسته کلاس حضوري را ادامه دهد. از آنجا که واقعا مشتاق به ادامه راه بوده است، آموزشها را از طریق کانال آموزش سه تار علي اقبال دنبال میکند. بعد از آن پکیج آموزشی سه تار بخش ماهور را تهیه و در خوابگاه دانشگاه، درسها را تمرین میکرد. وقتی درسها را مینواخت و برای استاد اقبال میفرستاد نواختن آن برایمان باور نکردنی بود. این اتفاق براي آقاي اقبال خیلی خوشحال کننده بود که ثمره آموزشهایشان را ميديدند. به نظر استاد علي اقبال، برای پیشرفت در نوازندگی سه تار فقط و فقط یه مقدار همت نیاز دارید.
معرفی پکیج آموزشی سه تار-دستگاه ماهور
مجموعهای که برای شما خوبان تدارک دیدهایم شامل 29 درس از بخش ماهور جلد اول کتاب دستور سه تار اثر استاد جلال ذوالفنون میباشد و محتویات این بسته به شرح زیر می باشد:
درس مقدمه - روش برنامه ریزی جهت تمرین
درس 1 – صفحه 19 کتاب « تمرین انگشت گذاری روی سیم اول »
درس 2– صفحه 20 کتاب « تمرین انگشت گذاری روی سیم دوم »
درس 3 – صفحه 21 کتاب « تمرین انگشت گذاری روی سیم های سوم و چهارم »
درس 4 – صفحه 22 کتاب « تمرین نتهای سیاه و سفید »
درس 5 – صفحه 23 کتاب « تمرین روی سیم دوم »
درس 6 – صفحه 24 کتاب « تمرین روی سیم های بم »
درس 7 - صفحه 24 کتاب « تمرین روی سیم اول »
درس 8 - صفحه 25 کتاب « پوزیسیون می »
درس 9 - صفحه 26 کتاب « تمرین نتهای چنگ »
درس 10 – صفحه 27 کتاب « تمرین نت های سیاه و چنگ »
درس 11- صفحه 28 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت اول »
درس 12 – صفحه 29 کتاب « آشنایی با پوزیسیون سل »
درس 13 – صفحه 30 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت دوم »
درس 14 – صفحه 31 کتاب « تمرین نت های دولاچنگ »
درس 15 – صفحه 32 کتاب « ترکیب نت های سیاه ، چنگ ، دولاچنگ »
درس 16 - صفحه 35 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت سوم »
درس 17 - صفحه 36 کتاب « درآمد »
درس 18 - صفحه 37 کتاب « کرشمه »
درس 19 - صفحه 38 کتاب « خسروانی »
درس 20 - صفحه 39 کتاب « چهارپاره »
درس 21 - صفحه 40 کتاب « مرغ سحر- قسمت اول »
درس 22 - صفحه 44 کتاب « دلکش »
درس 23 - صفحه 45 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت چهارم »
درس 24 - صفحه 46 کتاب « مرغ سحر- قسمت دوم »
درس 25 - صفحه 48 کتاب « گوشه عراق »
درس 26 - صفحه 49 کتاب « تمرینات چنگ »
درس 27 - صفحه 49 کتاب « پیش درآمد مرتضی نی داوود – قسمت پنجم »
درس 28 - صفحه 51 کتاب « قطعه ضربی از استاد یوسف فروتن »
درس 29 - صفحه 53 کتاب « چهار مضراب از استاد جلال ذوالفنون »
مشاهده سه قسمت اول دستگاه ماهور آموزش سه تار- رایگان
برای اینکه شما عزیزان با خط مشی و نوع آموزش استاد اقبال آشنا شوید، سه قسمت اول این پکیج را به صورت رایگان برای شما در این قسمت قرار می دهیم. با وجود دروس پیش نیاز و این سه قسمت رایگان، دیگر به صورت کامل روند آموزشی دستتان خواهد آمد و به امید خدا خواهید توانست یک شروع خوب را داشته باشید.
درس اول- تمرین انگشت گذاری روی سیم اول
پله نخست آموزش عملی سه تار، تمرین انگشت گذاری است. انگشت گذاری صحیح باعث می شود هر کدام از پرده ها را که می گیرید، صدای نت بر آمده واضح و بدون اشکال باشد. به این نکته دقت کنید که کوک ساز حتما «دو - سل - دو - دو» باشد. پس سیم اول سه تار شما «دو» است. در این ویدیوی آموزشی با پردههای «ر - می - فا» آشنا خواهید شد. این درس در پوزیسیون «ر» اجرا میشود. با این توضیح که خوب سیم اول ساز ما « دو» است، خوب بعد از دو چه نتی است؟! دقیقاً ... نت «ر» . پس پرده دوم شما «ر» است. همینطور پرده پنجم «می» و پرده ششم «فا». در ویدیوی زیر درس اول را مشاهده بفرمایید.
درس دوم- تمرین انگشت گذاری روی سیم دوم
در درس دوم دستگاه ماهور از کتاب آموزش سه تار اثر استاد جلال ذوالفنون، با چند پرده از سیم دوم یا همان سیم «سل» آشنا میشوید.توجه داشته باشید که سیم دوم سه تار، سیم «سل» است. نتِ بعد از سل، نت «لا» است. پس پرده دوم روی سیم دوم «لا»، پرده پنجم «سی» و پرده ششم «دو» نامیده میشود. موضوع پیچیدهای نیست. اگر از ترتیب نتها در موسیقی اطلاع ندارید، حتماً ابتدا مقاله مربوط به دایره نتها را بخوانید. نکته جدیدی که این درس دارد، آن است که در بالای نتها، زیر اعداد یک «هلال معکوس» قرار دارد. این هلالِ زیر عدد یعنی آن پرده را روی سیم دوم بگیرید. به عنوان مثال در میزان دوم روی نت «لا» عدد 1 گذاشته شده و یک هلال معکوس زیر آن قرار دارد، یعنی این پرده را با انگشت اول بگیرید و همانطور بقیه نتها به همین شکل خواهند بود. با مشاهده ویدیوی آموزشی زیر بسیار دقیق و ظریف همه این موارد توضیح داده میشود و به سادگی آنها را متوجه خواهید شد. اکنون صفحه 20 از کتاب آموزش سه تار استاد ذوالفنون را باز کنید و فایل ویدیو را پخش کنید.
درس سوم- تمرین انگشت گذاری روس سیم سوم و چهارم (سیم بم و واخوان)
در درسهای اول و دوم از بخش دستگاه ماهور کتاب آموزش سه تار استاد جلال ذوالفنون، انگشت گذاری روی سیمهای اول و دوم سه تار برای شما هنرجویان عزیز و علاقمندان به ساز سه تار، توضیح داده شد. در درس سوم ماهور، تمرین انگشت گذاری روی سیمهای سوم و چهارم سه تار را آموزش خواهیم داد. از آنجا که کوک سیمهای سوم و چهارم «دو» است، پردههای آن هم دقیقا مثل سیم اول میباشد. یعنی پرده دوم «ر» و پرده پنجم «می» و همینطور پرده ششم «فا» نام دارد. نکته دیگری که این درس دارد، آن است که در بالای نتها یک خط هلالی روی اعداد قرار دارد. این علامت، نشان می دهد که پردهگیری روی سیمهای سوم و چهارم انجام میشود. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله نکات کلیدی در مورد انگشتگذاری سه تار را برای مطالعه نمایید. اکنون صفحه 21 کتاب آموزش سه تار استاد ذوالفنون را باز کنید و ویدیوی آموزشی زیر را به دقت مشاهده کنید.
برای اطلاع از قیمت انواع ساز سه تار و خرید سه تار اصل اینجا را کلیک کنید
سایر مطالب آموزشی این پکیج:
علاووه بر آموزش عملی مضراب و انگشت گذاری در سه تار، و همچنین آشنایی با دستگاه ماهور در موسیقی سنتی، نکات تئوری زیادی را هم یاد خواهید گرفت. به عنوان مثال در درس چهارم حاوی تمرینی است که به مبحث کشش نت ها یا دیرند ورود می کنیم و تفاوت و ترکیب نت سیاه و سفید و ارزش زمانی هر کدام را مورد بررسی قرار می دهیم.
مثلا هنرجو می پرسد کشش نت سیاه یا سفید چند ضرب یا ثانیه است. ببینید عزیزان کشش زمانی نتها بر اساس ثانیه نیست، بلکه بر مبتنی بر ارزش زمانی است. به این صورت نسبت کشش نت سفید به سیاه دو برابر است. یعنی اگر نت سیاه یک ثانیه ارزش زمانی داشته باشد، برای نواختن نت سفید باید دو ثانیه ایمن کشش انجام پذیرد. به همین ترتیب نت چنگ نیز نصف نت سیاه ارزش زمانی دارد. یعنی در مدت زمان اجرای یک نت سیاه، می توان دو نت چنگ یا چهار نت دولاچنگ را نواخت.
در درس هشتم از دستگاه ماهور کتاب آموزش سه تار استاد جلال ذوالفنون، با پوزیسیون «می» آشنا میشوید. پوزیسیون یا همان پوزیشن «position» در اصطلاح موسیقی به معنی موقعیت دست چپ نسبت به دسته ساز است. در سازهای آرشهای مثل ویلون، ویولا و ... پوزیسیونهای مختلف را با عدد نشان میدهند، به طور مثال: پوزیسیون اول، پوزیسیون دوم و غیره ...؛ در ساز سهتار، مبنای پوزیسیون را انگشت اول قرار دادهایم. مثلا در پوزیسیون می در سه تار، انگشت اول روی پرده می قرار می گیرد و به ترتیب انگشتان دیگر یک به یک کنار آن روی پرده های بعدی قرار می گیرند. هر ساز دارای فرت یا پرده دارای این سبک از نامگذاری پوزیسیون ها می باشد.
با گذر از دروس تمرینی مثل آموزش تمرین روی سیم های اول، دوم، سوم و چهارم همچنین آشنایی با پرده های سه تار؛ به نغمات ردیف و گوشه های دستگاه ماهور ورود می کنیم و شما رسما حال و هوای این دستگاه را هم زمان با یادگیری سه تار خواهید شناخت و نغمه پردازی خواهید کرد.
صرفه اقتصادی پکیج آموزشی سه تار
بگذارید با یک مثال این موضوع را برای شما روشن تر کنيم. بعد از خواندن این مطلب تلفن خود را بردارید و با یکی از آموزشگاههای شهرتان تماس بگیرید و قیمت کلاس خصوصی آموزش سه تار را بپرسید. تجربهای که خود هنرجویان در سراسر کشور برای ما تعریف کردهاند، آموزشگاهها در شهرستانها بابت هرجلسه کلاس سه تار حداقل 150 هزار تومان و در تهران بیش از 200 هزار تومان هزينه دریافت میکنند البته طبیعی است، زيرا اجاره آموزشگاه و حق مسئول آموزشگاه و حق استاد و قبض برق و قبض آب و عوارض و غیره ... باعث میشود تا هزينهها بالا برود و در نتيجه این مبلغ را هنرجو بپردازد. اما در این پکیج آموزشی شما برای هر درس تقریبا 35 هزار تومان پرداخت میکنید. تقریبا 5 برابر کمتر! یعنی اگر حضوری این درسها را بگذرانید تقریبا 3500000 تومان باید بپردازید اما بابت این پکیج فقط یک میلیون تومان پرداخت میکنید. نا گفته نماند، نحوه آموزش در این پکیج آموزشی به شکلی است که با مشاهده و دقت به ویديوهای آن دیگر نیازی به استاد نخواهید داشت. به همین دلیل این مجموعه با استقبال زیادی از هنرجویان رو به رو شده است.
توصیه به هنرجویان
دوستان عزیز قبل از خرید این مجموعه، حتما درسهای پیش نیاز آموزش سه تار را در مشاهده کنید تا با مفاهیم کلی موسیقی و ساز سه تار آشنا شوید. استاد علي اقبال در هر ویديو سه مرتبه یک درس را برای شما توضیح میدهند، به طوری که تقريباً جای هیچ سوالی برایتان باقی نمانده باشد. در قسمت اول، آموزش از روی نتها توضیح داده شده، قسمت بعدی تصویر کلی استاد هنگام اجراي قطعات به صورت کادر باز خواهد بود که کمک میکند با استایل و نحوه مضراب و پردهگیری در هر درس آشنا شوید و در نهایت قسمت سوم به صورت کادر بسته، روی دست چپ استاد خواهد بود تا انگشت گذاری دقیق پردهها هنگام اجرا را مشاهده کنید. شما علاقمندان عزيز میتوانيد با مراجعه به درس اول پکیج آموزشی سه تار یک نمونه از این ویديوها را مشاهده کنید.
لطفا توجه فرمایید! هرگونه تکثیر و انتشار ویديوهای این پکیج آموزشی، از نظر انسانی و شرعی غیر مجاز بوده و در صورت مشاهده پیگرد قانونی دارد .
300 دقیقه ویديوی آموزش تئوری موسیقی
کلام آخر
بعد از ثبت نام و پرداخت هزینه پکیج، لینک کلیه درسها برای شما فعال میشود و قابل دانلود خواهد بود. درون هر لینک یک فایل ویديویی، یک فایل صوتی و یک عکس قرار دارد که مربوط به درس مورد نظر است. فایلها در قالب پوشههاي rar میباشند و لازم است بعد از دانلود، آنها را اکسترکت کنید تا بتوانيد استفاده نمایید. حجم کل فایلها 1 گیگا بایت است. در صورتی که از مطالب گفته شده سوالی داشتین در قسمت تماس با ما وبسایت نت به نت با ما تماس بگیرید و از مشاوره همکاران نت به نت بهره ببريد. موفق و پیروز باشید.
ویديوی مربوط به این بسته آموزشی را مشاهده کنید
سوالات متداول
توجه !
برای دریافت کامل ویدیوهای آموزشی این پکیج ، ابتدا از طریق کادر زیر پکیج مربوطه را خریداری نمایید.
سپس آن را از طریق پروفایل کاربری خود دانلود کنید.
فهرست مطالب دستگاه ماهور-گام اول دوره آموزش سه تار | نمایش تک درس |
---|---|
درس مقدمه - روش برنامه ریزی جهت تمرین | - |
درس 1 - انگشت گذاری روی سیم اول | - |
درس 2 - انگشت گذاری روی سیم دوم | - |
درس 3 - انگشت گذاری روی سیم های بم | - |
درس 4 - تمرین نتهای سیاه و سفید | - |
درس 5 - تمرین روی سیم دوم | - |
درس 6 - تمرین روی سیم های سوم و چهارم | - |
درس 7 - تمرین روی سیم اول | - |
درس 8 - پوزیسیون می | - |
درس 9 - تمرین نتهای چنگ | - |
درس 10 - تمرین نتهای سیاه و چنگ | - |
درس 11 - پیش درآمد نی داوود – قسمت اول | - |
درس12 - آشنایی با پوزیسیون سل | - |
درس13 - پیش درآمد نی داوود – قسمت دوم | - |
درس14 - تمرین نت های دولاچنگ | - |
درس15 - ترکیب نت های سیاه ، چنگ ، دولاچنگ | - |
درس16 - پیش درآمد نی داوود – قسمت سوم | - |
درس17 - درآمد | - |
درس18- کرشمه | - |
درس19 - خسروانی | - |
درس20 - چهارپاره | - |
درس21 - مرغ سحر- قسمت اول | - |
درس22 - دلکش | - |
درس23 - پیش درآمد نی داوود – قسمت چهارم | - |
درس24 - مرغ سحر- قسمت دوم | - |
درس25 - گوشه عراق | - |
درس26 - تمرینات چنگ | - |
درس27 - پیش درآمد نی داوود – قسمت پنجم | - |
درس28 - قطعه ضربی از استاد یوسف فروتن | - |
درس29 - چهار مضراب از استاد جلال ذوالفنون | - |
نظر دهید (برای اعضا)
به این مورد امتیاز بدهید