چگونه نُت یک آهنگ را حفظ شویم؟
- انتشار1397/11/21
- بازدید
هدف ما در وبسایت نت به نت این است که مشکلات نوازندگان را حل کنیم . در این مقاله تصمیم گرفتیم به حل مشکل بپردازیم . اینکه چگونه نت های یک آهنگ را حفظ شویم . نمیدانم در چه سطحی از نوازندگی هستید ، و یا اینکه چه سازی مینوازید . برای اینکه یک قطعه را به خوبی و با کیفیت اجرا کنید باید آن را حفظ کنید . عده ای از هنرجویان بدون هیچ مشکلی نت ها را حفظ میشوند و عده ای دیگر هر کاری میکنند نمیتوانند نت ها را حفظ شوند و همیشه به نت متکی هستند . یعنی اگر نت قطعه جلوشان نباشد اصلا نمیتوانند آن را بنوازند و این تغییر نگاه ها به نت و دوباره به سازشان از کیفیت نواختنشان میکاهد لذا در نهایت برای ایجاد احساس روی ساز و پرداختن به زینت و تکنیکهای نوازندگی اول باید آن را حفظ کنید .
آموزش سه تار با تدریس علی اقبال
سناریوی از صفر تا صد حفظ شدن نت یک آهنگ
تصور میکنیم امروز نت یک آهنگ زیبا را پیدا کرده اید و قصد دارید بنوازیدش و حسابی ازش لذت ببرید . اول یک نگاه کلی به برگه نت میکنید تا ببینید کجاش سخت و یا آسان است . بعد برگه را روی پایه نت میگذارید و شروع میکنید به پیدا کردن نت ها روی ساز . من اسم ساز خاصی را نمیبرم چون این مقاله برای تمام سازها مشترک است . آرام آرام قطعه را پیش میبرید و گاهی به نت های سخت میرسید و کلافه میشوید ولی خوب ادامه میدهید و به صورت کلی یک بار دست و پا شکسته از روی نت مینوازید . برای استراحت سراغ یک فنجان چای یا قهوه میروید . دوباره میروید سراغ سازتان ، این بار کمی بیشتر به نتها دقت میکنید و نسبت به دفعه اول روانتر مینوازید . فقط هنوز نت های سخت و پیچیده تر کمی اذیتتان میکند ، سعی میکنید با آنها دست و پنجه نرم کنید . بارها تکرارشان میکنید تا آنها هم برایتان ساده و روان شود . و خلاصه این سری هم کامل نت آهنگ را مینوازید . اگر خیلی آن آهنگ را دوست داشته باشید که بازهم میزنیدش اگر هم نه که ادامه تمرین رو میگذارید برای روز بعد . مورد داشتیم هنرجو 25 بار پشت سرهم کل نت را زده تا راحت و روان بنوازدش چون خیلی ذوق داشته . البته ناگفته نماند بستگی به « آسانی و سختی » نت هم دارد . اما آدم عاشق این حرفها حالیش نیست با چنگ و دندان سعی میکند آهنگ را یاد بگیرد .
آموزش تئوری موسیقی در وب سایت نت به نت
ادامه تمرین حفظ شدن نت آهنگ در روز بعد
امروز سعی میکنید آهنگ را بدون نقص بنوازید و تمام مشکلاتتان را حل کنید. شما به نت ها مسلط شده اید فقط میخواهید خوب و روان بنوازیدش . ساز را برمیدارید و میزان به میزان پیش میروید . این سری نت های سخت را هم مینوازید ولی مقداری گیر دارید . فقط روی نت های سخت تمرکز میکنید و اشکالات را رفع میکنید . امروز دیگر عزم خود را جزم کرده اید قطعه را کامل بنوازیدش . خلاصه 3 الی 4 بار دیگر از روی نت میزنید ، الان دیگر احساس رضایت میکنید . همه چیز خوب پیش رفته و شما در نواختن آهنگ مورد علاقه تان هیچ مشکلی ندارید . حالا نوبت به ایجاد احساس در آهنگ و شاخ و برگ دادن به آن است . چون قطعه هنوز خام است . پس حتما باید قطعه را حفظ کنید . اینجا به موضوع اصلی این مقاله میرسیم.
آموزش تار با تدریس استاد علی اقبال
پادکستی بشنوید در مورد موسیقی و آرامش
روش مرحله به مرحله حفظ شدن نت ها
دوست عزیزم پیشنهاد من به شما طبق تجربه شخصی خودم است . این روش را به خیلی از نوازندگان پیشنهاد دادم ، طبق گفته خودشان خیلی راحت نت ها را حفظ شده اند . روش کار این است باید آهنگ را میزان به میزان حفظ کنید . حالا شروع میکنیم به حفظ شدن میزانها . اگر در منزل آینه قدی دارید تمرین را مقابل آن انجام دهید . زیرا به واسطه نگاه کردن به آینه ذهن شما از برگه نت جدا میشود و همچنین تاثیر بسیار زیادی روی استایل نشستن نوازنده دارد . از میزان اول آهنگ شروع کنید . آن را بارها بنوازید . تک به تک نتهای یک میزان را سلفژ کنید . میزان را دقیق وزن خوانی کنید . اصلا سخت نیست ، چون فقط یک میزان است ، بعد آنقدر بنوازید تا ملکه ذهنتان شود . حالا نگاهتان را از ساز بردارید و به آینه نگاه کنید . اصلا به ساز نگاه نکنید و اگرمیخواهید این کار را بکنید ، از داخل آینه به ساز نگاه کنید . این کار باعث میشود مغز شما از نت جدا شود و به دریافت های خودتان متکی شوید . وقتی احساس کردید میزان اول را حفظ شدید ، حالا شروع به حفظ شدن میزان دوم کنید . همان حرکات قبل را روی این میزان نیز انجام دهید . میزان دوم را هم جلو آینه بنوازید . وقتی احساس کردید میزان دوم را حفظ شدید ، حالا میزان اول و دوم را همزمان باهم از حفظ بزنید . حس خیلی خوبی را تجربه خواهید کرد . یک هیجان جالبی را به همراه دارد . خوب ، حالا میزان سوم را مثل میزانهای قبل حفظ کنید . سپس میزان اول و دوم و سوم را باهم بزنید . این کار را به همین روال تا حفظ شدن کل آهنگ ادامه دهید . به هر میزان جدید میرسد آن را حفظ کنید و به قبلی ها اضافه کنید . این روش برایتان خیلی جذاب خواهد بود و همیشه طبق این روش نت ها را حفظ خواهید شد . وقتی نت را کامل حفظ شدید ، میتوانید به آن احساس بدهید . میتوانید تکنیک ها و زینتهای خاص را روی نت ها اجرا کنید .
صحبت پایانی
میدانید چرا این روش خوب جواب میدهد ؟ چون ذهن با اطلاعات زیاد مشکل دارد و شاید نتواند آن را درک کند . در بعضی دعاهای شکرگزاری اینگونه درخواست میکنند : فقط برای امروز خشمگین نخواهم شد . فقط برای امروز آرام خواهم بود . اگر به خود بگویند برای همیشه آرام خواهم بود ، ذهن با آن مقابله میکند و نمیتواند بپذیرد . وقتی بگویید فقط برای امروز ، ذهن یک روز را راحت درک میکند . وقتی آغاز هر روز این جمله را بگویید ، آن درخواست شامل کل روزها میشود . این مثال را برایتان زدم که مبحث تک به تک حفظ شدن میزانها را به خوبی درک کنید . اگر دوست دارید روش چشم بسته ساز زدن را یاد بگیرید . پیشنهاد میکنم مقاله چگونه با چشمانی بسته بنوازیم را حتما مطالعه کنید . برایتان آرزوی موفقیت دارم . امیدوارم این مقاله برایتان مفید واقع شود . در انتهای مقاله ویدئوی مرتبط به این موضوع را مشاهده کنید.
علی اقبال – مدیر وبسایت نت به نت
ویدئوی مربوط به این مقاله را مشاهده کنید
اگر به یادگیری ساز تنبک علاقه دارین پیشنهاد میکنیم حتما از قسمت آموزش تنبک سایت نت به نت دیدن کنید.
نظر دهید (برای اعضا)