پکیج آموزش تار-دوره مقدماتی
استاد:علی اقبال
مدت زمان پشتیبانی این دوره: نامحدود
899,000 تومان
پس از خرید فایل ها در قسمت سفارشات من از پروفایلتان قرار میگیرند.
پکیج دوره مقدماتی تار
پکیج دوره مقدماتی آموزش تار در 25 قسمت مجزا با این پیش فرض که هنرجو تا به حال دست به ساز نشده و هیچ آموزشی در این زمینه ندیده است، تولید شده است. علی اقبال، مدرس با تجربه تار و سه تار این پکیج را تهیه کرده است.
سر فصل های این دوره:
پیش نیاز 1- استایل نوازنده
پیش نیاز 2- نحوه مضراب
پیش نیاز 3- کوک تار
پیش نیاز 4- معرفی کتاب
پیش نیاز 5- نت شناسی
آموزش تار- درس اول
آموزش تار- درس دوم
آموزش تار- درس سوم
آموزش تار- درس چهارم
آموزش تار- درس پنجم
آموزش تار- درس ششم
آموزش تار- درس هفتم-سرود ملک ایران
آموزش تار- درس هشتم-سرود نیکی
آموزش تار- درس نهم
آموزش تار- درس دهم-مشق مضراب چپ و راست
آموزش تار- درس یازدهم
آموزش تار- درس دوازدهم
آموزش تار- درس سیزدهم
آموزش تار- درس چهاردهم
آموزش تار- درس پانزدهم
آموزش تار- درس شانزدهم
آموزش تار- درس هفدهم-پرده شناسی میان دسته تار
آموزش تار- درس هجدهم
آموزش تار- درس نوزدهم
آموزش تار- درس بیستم-پرده شناسی پایین دسته تار
آموزش تار- درس بیست و یکم-پرده شناسی بالا دسته تار
آموزش تار- درس بیست و دوم-آموزش سرود تنبلی و دانش پژوه وزیری
آموزش تار- درس بیست و سوم
آموزش تار- درس بیست و چهارم
آموزش تار- درس بیست و پنجم-پیش درآمد مقدماتی ماهور از استاد خالقی
دروس رایگان پیش نیاز:
درود بر شما خوبان، همراهان عزیز ما در وبسایت آموزشی نت به نت. همانطور که چندی پیش وعده کردیم، آموزش تار نیز در کنار دیگر سازهای سنتی ایرانی، در دستور کار این مجموعه قرار گرفته است. مدرس این ساز جناب آقای علی اقبال می باشد که پیش از این تدریس دوره جامع آموزش سه تار مجموعه نت به نت را نیز بر عهده داشته اند. اما ابتدا بپردازیم به تشابهات و تفاوت های تار و سه تار که از منظر فاکتورهای متعدد آموزشی، کاملاً همسو با یکدیگر و در یک راستا قرار می گیرند.
وجوه اشتراک و تفاوت های ساز تار و سه تار
همه کسانی که تار می نوازند، در نواختن سه تار نیز مهارت دارند و بالعکس. اما چرا؟ این امر به دلیل نقاط اشتراک زیادی است که چه در ساختمان فیزیکی این دو ساز و چه در پروسه یادگیری نوازندگی بین آنها دیده می شود. هر دو با سه میزان صدایی ساخته شده اند که این سه میزان در ساز سه تار ۴ سیم و در ساز تار شش سیم را شامل می شود. جنس پرده ها، تعداد و فواصل بین آنها کاملا مطابق با یکدیگر می باشد. به همین علت در نت ها با یکدیگر مشترکند. به عبارتی هنرجویان در بسیاری از موارد می توانند از آموزش یکی از این سازها برای یادگیری ساز دیگر نیز استفاده نمایند. تفاوت آشکار بین این دو ساز در نحوه مضراب زدن می باشد.
دوره آموزشی تار توسط علی اقبال
همانطور که در پاراگراف قبلی به آن اشاره نمودیم، بسیاری از مفاد آموزشی بین تار و سه تار همسان می باشد. این آموزش ها شامل تمام تکنیک ها و تمرینات کاربردی نیز می گردد. لذا دوره آموزش تار از لحاظ حجم و تعداد محتوای آموزشی بسیار کمتر و خلاصه تر از سه تار خواهد بود؛ چراکه هر آنچه برای تقویت در توانایی و مهارت های انگشت گذاری و مضراب نیاز باشد، قبلاً در بخش های مختلف آموزش مجازی سه تار در وبسایت نت به نت قرار گرفته است و هنرجویان می توانند به آنها مراجعه نمایند.این دوره تار، بر مبنای کتاب اول دستور مقدماتی تار و سه تار به تالیف اساتید موسی معروفی و نصرالله زرین پنجه خواهد بود. قبل از شروع کتاب، موارد مورد نیاز هنرجویان تحت عنوان پیش نیازها، در قالب ویدیوهای آموزشی در اختیار شما قرار می گیرد. ویدیوی پیش رو اولین قسمت از پیش نیازهای آموزش مجازی تار میباشد که به معرفی اجمالی این دوره آموزشی، شرح مختصری از ساختمان تار و استایل صحیح در دست گرفتن تار اختصاص دارد. در هفته های آینده مباحثی چون نحوه مضراب زدن، انگشت گذاری و... به علاقمندان ساز تار آموزش داده میشود.
درود به شما همراهان عزیز وبسایت نت به نت و هنرجویان عزیز ساز تار. در ادامه پیش نیازهای آموزش مجازی تار، در این ویدیو نحوه صحیح مضراب زدن مورد بررسی قرار می گیرد. بی شک توانایی مضراب زدن مهمترین اصل در پیش نیازهای مقدماتی ساز تار محسوب می گردد. تمام صداهای دلنشینی که از ساز تار بر دل و جان می نشیند، همه احساساتی که از نغمات این ساز بر انگیخته می شود، به صورت مستقیم توسط رقص جسم کوچکی به نام مضراب در میان پنجه نوازنده و برخورد شورانگیز آن با سیمهای تار به وجود می آید. از این رو نوازندگی صحیح، با مضراب زدن صحیح پدید می آید و هر نوازنده حرفه ای قطعا یک مضراب زن حرفه ایست. هشدار به عزیزان علاقه مند به شروع یاد گیری ساز تار! شما باید به این باور برسید که این اصل بنیادی بر همه اصول مقدماتی دیگر (مثل انگشت گذاری، تئوری موسیقی، دایره نتها و...) ارجح است. اگر از ابتدا مضراب زدن صحیح و اصولی را فرا نگیرید، از همان شروع کار از جاده نوازندگی خارج شده و هر چه پیش تر روید، فاصله شما تا جاده دور و دور تر می گردد. برای بازگشت، باید تمام آن مسیر انحرافی را برگشته و از نو شروع کنید. و شاید هم دلسرد شوید و ساز را کنار بگذارید. ارشد تهماسبی از اساتید بر جسته موسیقی سنتی ایران در برگی از خاطرات خود می گوید: «اگر سختگیری های پدرم در مورد درست مضراب زدن نبود، هیچگاه نوازنده نمی شدم».
در قسمت دوم از دروس پیش نیاز آموزش تار در وبسایت نت به نت، استاد علی اقبال آنچه که لازمه یادگیری شما نسبت به نحوه مضراب زدن صحیح و اصولیست را به صورت کامل و با کیفیتی بسیار گویا و شفاف به شما آموزش می دهد. اینکه مضراب را چگونه میان انگشتها بگیرید، زاویه دست با صفحه پوستین تار چه اندازه ای باشد، نحوه نواختن راست و چپ ها با مضراب تار و... همه و همه در این ویدیوی آموزشی آمده است. خوب تمرین کنید و به مضراب زدن صحیح مسلط شوید تا انشاالله در آینده مشکلی با این مقوله بنیادین نداشته باشید. موفق باشید.
سلامی دوباره به همراهان خوب ما در وبسایت نت به نت و دوستداران یادگیری ساز اصیل تار. در سومین قسمت از دروس پیش نیاز آموزش تار، علی اقبال کوک اصلی تار را به شما آموزش می دهد. با مشاهده و یادگیری این ویدیوی آموزشی، خیلی زود خواهید توانست مثل برق تار خود را در کمترین زمان ممکن کوک کنید. اما کوک اصلی تار چیست؟ برای تار هم مثل سه تار کوک های متفاوتی تعریف شده که بنا به نیاز هر دستگاه موسیقی و آوازها و حتی گوشه ها کوک متفاوتی را می توان تخصیص داد. ولی کوک اصلی تار درست مثل سه تار «دو - سل - دو- دو» می باشد. دوستان در این روش استاد اقبال میخواهند شما توانایی کوک کردن ساز با گوش خود را به دست آورید و گرنه همه سیمها را می شود با تیونر و به سرعت کوک کرد. دلیل اصرار ایشان، به ضرورت تقویت حس شنوایی شما در تفکیک صداها و نت ها بر می گردد.
کوک کردن جفت سیم سفید
به وسیله تیونر، کوک سیم اول را با چرخش آهسته گوشی، روی نت «دو» تنظیم کنید. یعنی تیونر میبایست روی حرف c سبز شود. )البته به مرور زمان برای همین مرحله هم دیگر به تیونر نیاز نخواهید داشت. چون گام نت دو روی ناخودآگاه شما می نشیند و به صورت شنیداری خواهید توانست با تکیه بر قدرت گوش خود آن را تنظیم نمایید.) حال برای کوک سیم دوم سفید کافیست به هر دو سیم به صورت همزمان مضراب بزنید و گوشی سیم دوم را بچرخانید تا این دو صدا کاملا هم راستا و هم فرکانس شوند.
کوک کردن جفت سیم زرد
باز هم می توانید از تیونر استفاده کنید و سیم را سل کوک کنید. ولی بهتر است با گوش خود کار کنید. حال که جفت سیم اول را کوک کرده اید، پرده سل روی یکی از این سیمها را نگه داشته و به یکی از سیمهای زرد مضراب بزنید تا صداها کاملا منطبق و هم فرکانس شود. برای سیم کناری هم دقیقا مثل بند قبلی عمل کنید. یعنی به سیم زرد کوک شده مضراب بزنید و بر اساس آن با چرخاندن گوشی، سیم کناری را با آن هم فرکانس نمایید.
کوک کردن سیم های بم
سیم زنگ را مطابق آنچه گفته شد با یکی از سیمهای سفید منطبق کنید. سپس سیم بم را با سیم زنگ هم فرکانس نمایید.
در این ویدیو تمام این مراحل را به وضوح مشاهده خواهید کرد. حتی از نمای کادر بسته چگونه چرخاندن گوشی ها را توسط علی اقبال آموزش خواهید دید. دوستان باز هم ذکر این نکته ضروری است: می شود همه سیمها را با تیونر و خیلی فوری کوک کرد. ولی اینگونه گوش شما به قابلیت تفکیک اصواتِ نزدیک، نخواهد رسید و این در آینده می تواند نقصی برای یک نوازنده حرفه ای باشد.
همراهان عزیز سلام. امید است تا اینجای کار به خوبی همگام با آموزش مجازی تار پیش رفته باشید. رفته رفته به پایان دروس پیش نیاز و شروع آموزشهای اصلی تار، این ساز دل انگیز نزدیک می شویم. همانطور که می دانید تدریس هر سازی با استفاده از الگویی معتبر صورت می پذیرد. الگوی تدریسی علی اقبال برای ساز تار، یکی از کتابهای بسیار جامع و کاربردی است به نام دستور مقدماتی تار و سه تار- کتاب اول که توسط نامهای بلند آوازه ای چون موسی معروفی و نصرالله زرین پنجه و با هدایت روح الله خالقی، گردآوری شده و به تحریر در آمده است. این کتاب علی رغم حجم کمی که دارد، از کاربردی ترین کتابهای آموزشی برای تار و سه تار محسوب می گردد و به گونه ای طراحی شده که هنرجویان از مرحله صفر بتوانند تار و سه تار را یاد گرفته و مقدمات آن را طی کنند. تمرین های این کتاب همراه است با اطلاعات ارزنده ای از اصطلاحات مرسوم تئوری موسیقی و مبانی موسیقی سنتی ایرانی، از نت شناسی و پرده شناسی گرفته تا توضیحات جامع برای مضراب راست و چپ، آشنایی با علامتهای عرضی و... تمرینها و آهنگهای آموزشی این کتاب به صورت پله پله، گام به گام و نت به نت، تار را به شما می آموزد.
همانطور که قبلا نیز ذکر کرده ایم، به علت تشابه پرده ها و نت های تار و سه تار، شما هنرجویان گرامی می توانید از تمرینهای کاربردی سه تار که به صورت رایگان در وبسایت نت به نت قرار دارد، برای تار هم استفاده نمایید. هنرجویانی که یادگیری ساز تار را با مجموعه آموزشی نت به نت و با تدریس استاد اقبال شروع کرده اند، می بایست نسبت به تهیه این کتاب اقدام نمایند. کتاب فوق در تمامی کتابفروشی های معتبر و فروشگاههای آنلاین کتاب موجود می باشد. همچنین شما می توانید با کلیک بر روی لینک زیر، به صورت مستقیم وارد بخش خرید این کتاب در فروشگاه آنلاین نت به نت شوید و آن را تهیه نمایید.
عزیزان همراه و علاقه مندان به یادگیری مجازی ساز تار در وبسایت نت به نت سلام. قسمت پنجم از دروس پایه یا پیش نیاز آموزش تار به مبانی اولیه تئوری موسیقی تعلق دارد که صفحات ۵ و ۶ کتاب دستور تار و سه تار هنرستان در بر می گیرد. علی اقبال، نوازنده و مدرس سازهای تار و سه تار، تمام مباحث این دو صفحه را به تفصیل برای شما شرح می دهد. این مباحث شامل آشنایی با نت ها و جایگاه آن بر روی خطوط حامل، علامت های عرضی، میزان در موسیقی و سایر نکاتی که نوازنده هر ساز، می بایست قبل از شروع به یادگیری بداند. پس این ویدیوی آموزشی ادامه پیش نیازهای ساز تار می باشد که ابتدایی ترین اصول تئوری موسیقی را شامل می گردد. شاید برای هنرجویان این سوال پیش بیاید که آیا میبایست حتما با تئوری موسیقی آشنا باشیم؟ ببینید کل مبحث تئوری موسیقی یک مقوله تخصصی و بسیار پیجیده می باشد که درک تمام آن بدون کم و کاست حتی برای موسیقی دانان حرفه ای نیز دشوار است. تئوری موسیقی یک علم است و همانند سایر علوم پایانی برای آن وجود ندارد. همانطور که انسان از هر علمی به تناسب نیاز خود بهره می برد، هنرجویان نیز بنا به نیازهای خود از مطالب آن استفاده می کنند. پس لازمه نوازنده شدن آشنایی کامل با تئوری موسیقی نیست. اما برای حرفه ای شدن و ارتباط با سایر موزیسین ها می بایست تا حدودی با این علم آشنایی داشت.
تئوری موسیقی زبان بین المللی موسیقی قلمداد می گردد، پس هر چه این آشنایی بیشتر باشد علی القاعده توفیق بیشتری در راه حرفه ای شدن عاید هنرجو می گردد. علی ایحال درس امروز، مباحثی را در برمیگیرد که به طور عمومی هر نوازنده ای قبل از شروع به کار می بایست آنها را بداند. لذا با تمرکز و آرامش خیال این جلسه را مشاهده و از حرفهای استاد اقبال نیز نکته برداری کنید. تمامی این مطالب روزی به کار شما خواهد آمد.
معرفی استاد این دوره:علی اقبال
علی اقبال هستم متولد شهریور 63. یادگیری سه تار را سال 79 نزد آقای مسعودی نیا در کاشان آغاز کردم. علت اینکه به این ساز علاقه مند شدم این بود که یک روز در تاکسی نشسته بودم که رادیو یکی از قطعات استاد ذوالفنون را پخش کرد. بسیار تحت و تثیر قرار گرفتم و همانجا عاشق این ساز شدم. این توضیح مختصری بود از جرقه ایجاد انگیزه در من. بنده 2 سال کلاس رفتم و پس از آن به صورت خود آموز ادامه دادم. سال 84 شروع به یادگیری تار نزد جناب حسین خسروی کردم و چند سال بعد مقدمات ردیف را خدمت نزد جناب آقای جعفری فرد گذراندم. در طول مسیر از محضر اساتید بزرگی همچون محمدرضا لطفی، حامد فکوری و علی قمصری بهره بردم و اکنون در خدمت شما هستم. من تار و سه تار را به زبان خیلی ساده و روان به شما آموزش میدهم. معتقد هستم که هنرجو باید خودش بتواند خلق کند، از نواختنش لذت ببرد باید حال خودش خوب شود و حال دیگران را خوب کند. لذا در بحث آموزش کاملا منعطف هستم. پیشنهاد من به شما این است که اگر تصمیم دارید با آموزش های من پیش بروید، تمام داشته های خود را کنار بگذارید و ذهن خود را کاملا خالی کنید و از صفر با من شروع کنید. اگر کامل و دقیق با آموزش های من پیش بروید، به شما قول میدهم طی 4 ماه بتوانید اولین آهنگ که (مرغ سحر) می باشد را با سه تار بنوازید. هم اکنون روی لینک زیر کلیک کنید تا با برنامه مدون آموزشی من آشنا شوید.
سوالات متداول:
دیدگاه ها
ثبت دیدگاه جدید
دوره های مرتبط با پکیج آموزش تار-دوره مقدماتی
محصولات پیشنهادی فروشگاه:
پکیج آموزش تار-دوره مقدماتی
هنرجوی عزیز سلام. حتما مدت هاست که با شنیدن نوای دل انگیز و نغمه روح فزای ساز تار دلت لرزیده است. مطمئعنا بی دلیل و اتفاقی این ساز را برای یادگیری انتخاب نکرده ای. بلکه این کششی دو طرفه بوده که بین تو و ساز تار به وجود آمده است. گواه این حرف تبدیل شدن علاقه به خواهش در دل تو می باشد. این تمنای وصال قطعا سرچشمه ای غیر مادی داشته وگرنه در میان این همه ساز، چرا تار؟
اینجا وبسایت نت به نت است و شما در حال خواندن توضیحات پکیج دوره مقدماتی آموزش تار هستید. جا دارد در ابتدای سخن تبریک ویژه ای به تو برای حسن انتخابی که داشته ای بگوییم. تو سازی را انتخاب کرده ای که نغمه هایش ملکوتی است و هوای کویش عرفانی است. به خودت افتخار کن و با دلی پر امید و شاد پا به عرصه میدان بگذار.
آموزش تار در منزل
ما در این قسمت می خواهیم یک بسته آموزشی بسیار کارآمد به تو معرفی کنیم. وقتی می خواهی یک ساز را یاد بگیری، به دو روش اقدام می کنی. یا به صورت حضوری به کلاس های آموزشی می روی؛ یا روش آموزش مجازی را انتخاب می کنی. اینکه کدام روش کارآمد تر است، به دو عامل بر می گردد. 1- مصمم بودن هنرجو 2- مجرب بودن مدرس.
اگر هر دوی این فاکتورها مهیا باشد، هیچ فرقی بین این دو روش وجود نخواهد داشت. اگر در تصمیمی که گرفته ای جدیت داری و مصمم به یادگیری تار تا مراحل حرفه ای هستی؛ از بابت مجرب بودن مدرس خود خیالت راحت باشد. مدرس تو در آموزش تار، علی اقبال است که در ادامه مطلب او را معرفی خواهیم کرد.
و اما این بسته آموزشی کارآمد که از آن صحبت کردیم چیست؟ چه محتوایی دارد و تو را تا کجا خواهد برد؟ برای فهمیدن آن تا پایان این مطلب همراه من باشید.
پکیج مقدماتی آموزش تار طبق کتاب دستور مقدماتی تار و سه تار
برای یادگیری هر سازی بایستی کار را از دوره مقدماتی شروع کرد. پکیج دوره مقدماتی آموزش تار هم دقیقا با این پیش فرض که هنرجو تا به حال دست به ساز نشده و هیچ آموزشی در این زمینه ندیده، تولید شده است.
این پکیج شامل دو بخش است:
1- دروس پیش نیاز آموزش تار
دروس پیش نیاز به مجموعه دروسی گفته می شود که ذهنیت هنرجو را پیش از آموزش عملی تار روشن می سازد. اصول اولیه و پایه ای مورد نیاز برای یادگرفتن تار را می آموزد. در وبسایت نت به نت، تعداد دروس پیش نیاز شامل پنج قسمت است که طی ویدیوهای آموزشی به مفاهیم نظری و عملی مورد نیاز هنرجو پرداخته می شود. مفاهیم نظری همچون شناخت اصطلاحات و مفاهیم اولیه موسیقی، علامت ها تغییر دهنده، کوک اصلی تار و... و مفاهیم عملی مثل نحوه در دست گرفتن ساز و اکول نوازنده، نحوه صحیح مضراب زدن و...
با مشاهده و یادگیری دروس پیش نیاز؛ شما رسما مهیای ورود به دوره مقدماتی آموزش تار می شوید.
در ویدیوی زیر بخش هایی از دروس پیش نیاز دوره مقدماتی آموزش تار را مشاهده فرمایید
2- دوره مقدماتی آموزش تار
در اینجا شما دیگر هنرجوی رسمی تار خواهید بود. دوره مقدماتی آموزش تار شامل 25 ویدیوی آموزشی است. استاد اقبال تمرینات و اتودهای کتاب دستور مقدماتی تار و سه تار (کتاب اول هنرستان) که یکی از اصلی ترین منابع آموزشی سازهای تار و سه تار در سطح کشور است را به صورت قدم به قدم به شما آموزش می دهد. با یادگیری این اتودها شما نوازندگی با تار را در سطح مقدماتی یاد گرفته و آماده ورود به دوره متوسطه تار می شوید. علاوه بر نوازندگی، شما در این دوره پرده شناسی، نت خوانی، مفاهیم مهم تئوری موسیقی مثل کسر میزان، دیرند یا کشش نتها، کلید موسیقی، دستورات میزان، علائم تغییر دهنده و... را یاد خواهید گرفت.
البته در برخی از قسمتها، تمرینات ملودیک هم به میان می آید. این آهنگ ها به صورت مقدماتی و ساده شده در درس ها جا می گیرد تا کار با اتودهای بی روح برای هنرجو خسته کننده نشود. مثلا در درس هفتم، تمرین مربوطه در کتاب مربوط است به آموزش سرود ملک ایران؛ از ساخته های استاد وزیری. همچنین درس نهم این دوره هم آهنگی است به نام سرود نیکی از استاد وزیری. سرود تنبلی و سرود دانش پژووه نیز از همین استاد بزرگ علینقی وزیری را در درس 22 خواهید آموخت. درس شانزدهم هم ییک رنگ ساده و مبتدی و درس آخر یعنی درس 25 هم پیش درآمد مقدماتی ماهور از روح الله خالقی را یاد خواهید گرفت. تمرینات کااربردی زیادی نیز در این دروس توسط اساتید بزرگ ایران گردآوری شده است. مثلا در درس دهم، یک تمرین به نام مشق مضراب چپ و راست می باشد که بسیار برای مهارت مضراب زدن تام مفید است. یه عنوان یک تمرین تقویتی و سا حتی وارم آپ نیز از آن بارها و بارها استفاده کنید. در دروس میانی هم به طور کامل با پرده شناسی میان دسته، پرده شنایی بالا دسته و پرده شناسی پایین دسته کار خواهید کرد.
اصلی ترین ویژگی این پکیج، گویش روان و بسیار شیوای استاد اقبال است که هر هنرجو با هر سطح و سن و سالی به راحتی می تواند با آن ارتباط گرفته و رو به جلو حرکت کند.
در ویدیوی زیر بخش هایی از دروس اصلی دوره مقدماتی آموزش تار را مشاهده فرمایید
از ویژگی های مهم دیگر این پکیج می توان به کیفیت بالای صدا و تصویر، کامل بودن آموزش ها و همچنین قیمت به صرفه آن اشاره کرد.
خب پس برای شروع کار حتما بایستی کتاب دستور مقدماتی تار و سه تار را تهیه کنید. این کتاب منبع بسیار معتبری است. اسامی بزرگانی چون موسی معروفی، نصرالله زرین پنجه و روح الله خالقی در تدوین این کتاب؛ نشان از سنگینی اعتبار آن دارد. این کتاب در همه کتابروشی های معتبر موجود است. همچنین با مراجعه به فروشگاه وبسایت نت به نت، یا کلیک بر روی لینک یا عکس زیر؛ می توانید به راحتی یک کلیک کتاب آموزشی خود را بخرید.
خرید کتاب دستور مقدماتی تار و سه تار
علی اقبال، مدرس با تجربه تار و سه تار
بیش از بیست سال تجربه نوازندگی و تدریس، رزومه قدرتمندی از علی اقبال ساخته است. اما بیش از این مورد؛ تجربه آموزشی ایشان در زمینه سه تار را می توان نقطه درخشان کارنامه او دانست. تا این لحظه که این متن را می خوانید، بیش از سه هزار هنرجو، نوازندگی با ساز سه تار را با آموزش های ایشان یادگرفته اند و هر روز بر این تعداد افزوده می شود. ایشان بعد از اینکه پکیج های کاملی در زمینه آموزش سه تار تولید کردند، آموزش تار را در در وبسایت نت به نت آغاز کردند. تا کنون دوره مقدماتی و دوره متوسطه آموزش تار در وبسایت نت به نت تکمیل شده و روز به روز بر تعداد هنرجویان این ساز افزوده می شود. استفاده از متد به روز و گویش ساده و آسان؛ باعث شده هنرجویان از اینکه او را برای یادگیری ساز تار انتخاب کرده اند، احساس رضایت کاملی داشته باشند. این حسن اعتماد و رضایت هنرجویان در پیامهای پر مهری که برای وبسایت نت به نت ارسال می کنند، کاملا مشهود و قابل توجه است.
شباهت های تار و سه تار:
تار و سه تار نقاط مشترک بسیار زیادی با هم دارند. تئوری موسیقی هر دو کاملا یکی است. یعنی فواصل نت ها، تعداد پرده ها، پوزیسیون های انگشت گذاری، کوک سیم ها و... کاملا با یک دیگر شباهت دارند. به طوری که از آموزش های یکی از آنها می توان برای دیگری نیز استفاده کرد. اما این کار را توصیه نمی کنیم. آن هم به دلیل معدود تفاوت های این دو ساز اصیل ایرانی است.
تفاوت های تار و سه تار:
با همه شباهت هایی که دارند، تفاوت این دو ساز را می توان از منظر فیزیکی، و حسی مورد بررسی قرار داد. تفاوت های بزرگی که باعث شده با اینکه از نظر تئوری، کاملا با هم برابر باشند؛ اما هر کدام یک ساز تخصصی جداگانه ای برای خود به حساب بیایند و شخصیت متفاوتی داشته باشند.
1- تفاوت های فیزیکی:
مهمترین ترین تفاوت تار و سه تار در ابعاد، فیزیک و حجم این دو ساز خلاصه می شود. سه تار یک ساز فوق سبک و ظریف است که هنگام در دست گرفتن آن هیچ وزنی احساس نمی شود. اما تار ساختار پیچیده تری دارد. دارای دو کاسه است که قطر جداره های آن بیش تر از کاسه سه تار است. روی دسته استخوان نصب می شود. سر پنجه بزرگتر است و دارای جعبه گوشی می باشد. همین تفاوت در ابعاد، موجب تعامل متفاوت نوازنده با این دو ساز می شود. در مورد تفاوت تعامل نوازنده با تار و سه تار می توان به مواد زیر اشاره نمود.
- تفاوت در مضراب زدن:
تار دسته عریض تری دارد و روی آن 6 سیم سوار است. حتما برای نواختن سیم ها باید از ابزار واسطه ای به نام مضراب یا زخمه استفاده کرد. دلیل دیگر استفاده از زخمه ویژگی کاسه ها می باشد که برای در آوردن صدایی پُر و فراگیر به وسیله ای فلزی همچون مضراب نیاز است. اما سه تار شدت صدای کمتری دارد. کاسه آن بسیار کوچکتر است. از این رو اصولا نواختن آن توسط ناخن انگشت های نوازنده و بی واسطه انجام می شود.
- تفاوت در استایل صحیح نوازنده (اکول):
مشخصا ابعاد متفاوت این دو ساز، تفاوت تعامل با آنها را در نوع اکول نیز در بر می گیرد. برای هر کدام، استایل نوازنده هنگام در دست گرفتن ساز بایستی متفاوت باشد.
2- تفاوت های حسی:
تار و سه تار از نظر حسی تفاوت های ویژه ای با هم دارند که مهمترین آنها در جنس و شدت صدا نمایان است. از نظر جنس، تار دارای صدایی محزون و فراگیر است. سه تار صدایی ظریف و شفاف دارد. از لحاظ شدت هم بلندی صدا یا نوانس نیز در این دو متفاوت است. به این معنا که شنونده صدای تار را بلند از سه تار می شنود.
همین دو عامل باعث می شود علی رغم تشارکات انکار ناپذیر، این دو ساز حال و هوایی متفاوت را برای نوازنده و شنونده تداعی کنند. پس ضروری است که آموزش هر کدام را از کانال تخصصی همان ساز پیگیری نمود.
از همین امروز شروع کنید
این پکیج برای توست. از همین امروز می توانی به هنر مورد علاقه خود بپردازی. همه چیز کامل و در کیفیت بالا در اختیار تو قرار دارد. اگر تار هم ندارید، میتوانید در فروشگاه ما با خیال راحت یکی از تارهای استاندارد ما را خریداری کنید.
خرید تار در از فروشگاه نت به نت
شما هنجویان سرمایه های نت به نت هستید، از این رو برای خدمت رسانی مطلوب به شما از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم.
صحبت های علی اقبال در مورد این دوره آموزشی
در ویدیوی زیر، علی اقبال مدرس تار و سه تار وبسایت نت به نت در مورد رویکرد و اهداف این پکیج آموزشی نکاتی را با شما در میان می گذارد. مراحل آموزشی و همچنین نحوه کار با این دوره را شرح می دهد. حتما صحبت های ایشان را در خصوص معرفی این پکیج گوش کنید.
پکیج آموزش تار-دوره مقدماتی
مدت زمان دوره: 0 ساعت