درس بیست و یکم دوره متوسطه آموزش سنتور
- انتشار1402/01/19

سلام بر هنرجویان عزیز. با آموزش مرحله به مرحله ساز سنتور همراه شما هستیم. پکیج آموزش مقدماتی سنتور با کتاب استاد پایور را پشت سر گذاشتیم و اکنون بیست هفته است که در حال یادگیری دوره متوسطه سنتور هستیم. در حال حاضر به خانه بیست و یکم این دوره رسیده ایم.
چکیده مطلب:
آنچه در این ویدیو خواهید دید:
- آموزش تمرین ۲۴ کتاب شیوه سنتور نوازی به نام ترانه لری به زران.
- آموزش تکنیک تکیه، یکی از زینت های موسیقی برای سنتور
- تحلیل ریتم و کسر میزان مربوط به این درس
- آشنایی با علامت اکتاو و کاربرد آن در نت خوانی
در درس بیست و یکم، استاد رسولیان تمرین شماره ۲۴ کتاب شیوه سنتور نوازی استاد پشنگ کامکار را به شما می آموزد. تمرینی جذاب با نام ترانه لری "به زران ". استاد ابتدا نکات آموزشی جدید این درس را برای شما شرح میدهد. یکی از این موارد، تکنیک تکیه است که به صورت مرسوم از آن به عنوان زینت تکیه نیز یاد می شود. پس از آن نت خوانی درس را به تحلیل و تفسیر می آورد و در حسن ختام این جلسه، نحوه اجرای کامل این درس بر روی سنتور را به شما نشان میدهد.
تکنیک تکیه در آموزش سنتور
زینت ها، مجموعه ای از تکنیک های سنتور نوازی هستند که فراخور حس و حال ریتم و ملودی، برای زیباتر شدن نوازندگی از آنها استفاده می شود. زینت ها انواع مختلفی دارند مانند دراب، ریز، سر مضراب، تکیه و... در این درس زینت تکیه در بخش هایی از نت نویسی درج شده است که بایستی بتوانید آن را اجرا کنید. البته زینت های تکیه انواع مختلفی دارند که در این درس یکی از آنها که اجرای یک نت فرعی زیرتر با دست چپ، چسبیده و قبل از نت اصلی می باشد، مدنظر خواهد بود.
نحوه اجرای تکنیک (زینت) تکیه
در نت نویسی، گاه پیش می آید که نت نویس در کنار یک نت اصلی، نت دیگری را درج می کند. این نت جزء نتهای اصلی میزان نیست و کششی به خود اختصاص نمی دهد. ویژگی این نت زیر تر بودن صدای آن نسبت به نت اصلی است. یعنی نت اصلی هر چه باشد، این نت به اندازه یک تا چند فاصله موسقیایی، بالاتر (زیرتر) از نت اصلی نواخته می شود. مثلا در این درس میبینیم که نت اصلی "دو" و نت زینت "رِ" می باشد. و اما نحوه اجرای تکنیک تکیه با اینکه حرکتی بسیار ساده است، اما درست اجرا نمودن آن دقت و مهارت زیادی را میطلبد.
- نت زینت قبل از نت اصلی اجرا می شود.
- نت زینت در همان کشش زمانی نت اصلی اجرا شده و کششی به آن اختصاص نمی یابد.
فاصله اجرای نت زینت تا نت اصلی باید بسیار کوتاه و به نوعی چسبیده به نت اصلی باشد.
- این نت با دست چپ انجام می شود. باید ارتفاع دست چپ نسبت به سنتور، کمی پایین تر از دست راست باشد.
- نباید اجرا به گونه ای باشد که شنونده دو نت مجزا را احساس کند.
- فشار نت زینت بر سیم باید کمتر از نت اصلی باشد. این کار باید بسیار نرم و ظریف انجام شود.
توجه: زینت تکیه انواع مختلفی دارد. نت فرعی می تواند هم قبل، و هم بعد از نت اصلی قرار گیرد. برای هر دو دست نیز موجود است. توضیحاتی که دادیم برای زینت تکیه در همین درس است.
سخنی با هنرجویان سنتور
هنرجویان گرامی اگر تا این مرحله از آموزش سنتور به پیش آمده اید، به این معناست که از ابتدای دوره های آموزشی نت به نت حداقل ۱۰۰۰ ساعت به تمرین کردن با این ساز دل انگیز مشغول بوده اید. به عبارتی اگر این هزار ساعت را به یکدیگر وصل کنیم، بیش از ۴۰ شبانه روز از عمر خود را به آن اختصاص داده اید. این جای تبریک دارد. خیلی از انسانها هستند که قدر ساعت های با ارزش و بی تکرار زندگی و طول عمر خود را نمی دانند. اما شما فعل خواستن را صرف کرده اید و از سطح صفر آموزش سنتور تا میانه های راه دوره متوسطه، حرکت رو به جلو داشته اید. توصیه می کنیم هیچ وقت دست از این راه نکشید. شما دامنه کوه را بالا آمده اید. حیف است بدون لمس قله به پایین برگردید. در این راه مصمم باشید و بدانید نت به نت تا رساندن شما به مراحل پیشرفته، در کنارتان خواهد بود.
خرید سنتور با کیفیت و تایید شده اساتید سنتور از فروشگاه نت به نت
سوالات متداول
توجه !
برای نمایش کامل ویدیوی درس بالا ابتدا از طریق کادر زیر درس مربوطه را خریداری نمایید.
سپس آن را از طریق پروفایل کاربری خود دانلود کنید.
در صورت خرید پکیج مربوط به این آموزش ، به جای خرید تک درس ها ، حداقل 50 درصد هزینه ی خرید شما کاهش می باید.
درس بیست و یکم دوره متوسطه آموزش سنتور | 100,000 تومان | افزودن به سبد خرید |
نظر دهید (برای اعضا)
به این مورد امتیاز بدهید