درس پانزدهم دوره متوسطه آموزش سنتور استاد رسولیان
- انتشار1401/11/16
- بازدید

هنرجویان عزیز سلام. در دوره متوسطه آموزش سنتور هستیم و به درس پانزدهم از این مجموعه رسیدیم. درس این قسمت آهنگ لیلی لیلی، یک ترانه کردی در کتاب شیوه سنتور نوازی است که توسط استاد رسولیان به شما آموزش داده می شود. این درس تمرین هجدهم کتاب است و نت آن در صفحه 33 قرار دارد. استاد ابتدا به بررسی رابطه کشش نت ها می پردازد و پس از نت خوانی و تحلیل نکات مربوطه؛ درس را میزان به میزان بر روی سنتور اجرا می کند.
خرید کتاب آموزش سنتور کتاب شیوه سنتور نوازی پشتگ کامکار
چکیده مطلب:
ابتدا مروری خواهیم داشت بر مبحث کشش نت ها که یکی از ارکان تئوری موسیقی به شمار میرود. بعد از آن به سراغ کتاب رفته و ترانه کردی لیلی لیلی را میزان به میزان یاد می گیریم. برخی از علائم نت خونی را مرور کرده و در مرحله آخر این ترانه را به صورت کامل بر روی ساز تمرین می کنیم.
نکات آموزشی درس پانزدهم آموزش سنتور
کشش نت ها
کسر میزان درس 2/4 است. در طول دوره های آموزش سنتور کاملا با علامت های میزان آشنا شده ایم و مفهوم هر کدام را می دانیم. عدد 4 در مخرج به ما می گوید ضرب میزان ها بر پایه نت سیاه خواهد بود. همانطور که اگر مخرج عدد 8 بود، ضرب های میزان بر پایه نت چنگ قرار می گرفت.
بیایید کسر میزان دو چهارم را آنالیز کنیم:
1/2+1/2=2/4
همانطور که می بینیم، یک میزان دو چهارم از دو قسمت یک چهارم تشکیل شده است. یک چهارم هم که نماد کشش نت سیاه است. پس نتیجه می گیریم یک میزان دو چهارم، از دو بخش (ضرب) تشکیل شده که هر بخش آن کششی معادل یک نت سیاه خواهد داشت. با توجه به رابطه کشش نت ها، در این میزان به جای یک نت سیاه، می تواند دو نت چنگ یا چهار نت دو لا چنگ نیز قرار بگیرد.
در واقع مهم نیست چه نت یا نت هایی در هر ضرب از میزان قرار داشته باشد. مهم این است که مجموع کشش آنها کاملا با نت سیاه برابر باشد. چرا که میزان به نام اوست (نت سیاه).
تمپو
تمپو یعنی سرعت اجرا با واحد ضرب بر دقیقه. در این درس تمپو عدد 70 را به ما نشان می دهد. پس ما بایستی 70 ضرب در دقیقه را اجرا کنیم. گفتیم که ضرب میزان دو چهارم بر پایه نت سیاه است. پس در دقیقه 70 ضرب که هر ضرب کششی برابر با یک نت سیاه دارد اجرا خواهد شد. بدیهی است که اگر همه نت ها سیاه باشند، در یک دقیقه 70 نت را می نوازیم. اگر همه چنگ باشند، 140 نت اجرا خواهد شد. بستگی دارد که در هر ضرب از میزان چه نتی از لحاظ کشش به کار رفته باشد. با استفاده از مترونوم می توانید ضرب ها و فاصله بین آنها را به طور دقیق داشته باشید و سرعت مورد نظر را نیز تنظیم نمایید.
یادگیری آسان تئوری موسیقی
این خصلت تئوری موسیقی است که شرح مفاهیم به صورت نوشتاری بسیار گنگ و پیچیده به نظر می رسد. اما وقتی همین مفاهیم از زبان استاد شنیده شود و نمودار آن نیز رسم گردد؛ می بینیم که چقدر ساده است.
تمام مباحث تئوری موسیقی با گویش ساده و روان مینا صابری در قالب پکیج دوره آموزش تئوری موسیقی تدریس شده و در وبسایت نت به نت موجود است. علاقه مندان به یادگیری دانش موسیقی می توانند به جای استفاده از کتاب های سخت و پیچیده، این پکیج کامل و جامع را تهیه کنند و با خیال راحت به یادگیری تئوری موسیقی بپردازند.
توجه !
برای نمایش کامل ویدیوی درس بالا ابتدا از طریق کادر زیر درس مربوطه را خریداری نمایید.
سپس آن را از طریق پروفایل کاربری خود دانلود کنید.
در صورت خرید پکیج مربوط به این آموزش ، به جای خرید تک درس ها ، حداقل 30 درصد هزینه ی خرید شما کاهش می باید.
درس پانزدهم دوره متوسطه آموزش سنتور استاد رسولیان | 75,000 تومان | افزودن به سبد خرید |
نظر دهید (برای اعضا)
به این مورد امتیاز بدهید