درس دوم دوره متوسطه آموزش سنتور استاد رسولیان
- انتشار1401/07/18

هنرجویان عزیز ساز سنتور در این ویدیوی آموزشی درس دوم از دوره متوسطه آموزش سنتور را مشاهده می کنید. دوره متوسطه بر مبنای کتاب شیوه سنتور نوازی استاد پشنگ کامکار است که استاد رسولیان هر هفته به تدریس بخشی از آن می پردازد. در ابتدای این ویدیو، استاد توضیحاتی راجع به دوره متوسطه می دهند. چند درس نخست کتاب شیوه سنتور نوازی از تمرینات ساده ای تشکیل شده که در طول دوره مقدماتی آموزش سنتور با آن سر و کار داشته اید. وجود این دروس ساده به هنرجو کمک می کند تا گریزی به تکنیک ها و مهارت های گذشته داشته باشد و به آمادگی مطلوب برسد.
قطعه ای در آواز بیات ترک و افشاری از کتاب شیوه سنتور نوازی
در این جلسه از آموزش سنتور دو درس از کتاب شیوه سنتور نوازی توسط استاد رسولیان تدریس می شود. درس سوم و چهارم از این کتاب که دو قطعه ملودیک در آواز بیات ترک و آواز افشاری است. ریتم یا کسر میزان هر دو درس چهار چهارم است و با تمپوی 80 اجرا می شود. استاد ابتدا کلیه نکات مربوط به نت خوانی را شرح داده و پس از تحلیل موارد کلیدی، به اجرای هر دو درس بر روی ساز سنتور می پردازد.
دوره ای بر مبحث کشش نت ها در آموزش سنتور
تمرین های این جلسه برای مرور بحث دیرند یا کشش نت ها و همینطور روش صحیح جمله بندی میزان بسیار مناسب هستند. همانطور که از قبل می دانید، میزان چهار چهارم به نوازنده می گوید که این میزان از چهار ضرب تشکیل شده و هر ضرب از ارزش زمانی ای معادل یک نت سیاه برخوردار است. مثلا در یکی از میزان ها تنها یک نت گرد درج گردیده است. می دانیم که یک نت گرد ارزش زمانی ای برابر با 4 نت سیاه دارد. پس طبق این دستور میزان، نوازنده بایستی فقط یک نت را بنوازد. نواختن این نت نیز به دو شکل است: یا مضراب گذاری به اندازه کشش گرد به صورت چپ و راست متوالی (ریز زدن) انجام می گیرد؛ و یا اینکه تک مضرابی نواخته می شود و مابقی ارزش نت را سکوت می کنیم. این که به کدام روش اجرا گردد اصولا با درج علائم دستوری تئوری موسیقی مشخص می گردد. دستوراتی نظیر تریل، نقطه زیر نت و... البته با توجه به سطح هنرجو فعلا روش دوم مد نظر قرار می گیرد.
در ویدیوی زیر درس دوم دوره متوسطه آموزش سنتور را به صورت رایگان مشاهده بفرمایید
سوالات متداول
توجه !
این پست آموزشی رایگان است.
نظر دهید (برای اعضا)
به این مورد امتیاز بدهید