فروشگاه

پست های آموزشی

پست آموزشی

پاسخ به سوالات رایج برای یادگیری ساز تنبک

  • انتشار1399/05/12
پاسخ به سوالات رایج برای یادگیری ساز تنبک

 

هنرجویان برای آغاز یادگیری هر ساز با چند سوال پایه ای در ذهن خود مواجه می شوند. این سوالات بیشتر جنبه عمومی دارد و در حیطه تخصصی نوازندگی قرار نمی گیرد. با بررسی سوال‌های متداول و رایجی که هنرجویان مبتدی ساز تنبک از پشتیبانی وبسایت نت به نت در مورد نحوه شروع این ساز پرسیده اند، چند نمونه که بیشترین تکرار را داشته اند انتخاب کرده و سعی نمودیم نزدیک ترین پاسخ را برای آنها ارائه کنیم. در ادامه مقاله با ما همراه باشید با طرح هشت سوال و پاسخ در مورد شروع یادگیری ساز کوبه ای تنبک.

 

آیا یادگیری تنبک سخت است؟

 

در پاسخ به این پرسش که اصولا همه هنرجویان در ابتدای راه می پرسند باید گفت: فی نفسه یادگیری هیچ سازی آسان نیست. همچنین یادگیری هیچ سازی سخت هم نیست. برای هنر مرز و پایانی وجود ندارد. رشد و پیشرفت در هنر کاملا منوط به ذوق و علاقه اولیه، سپس همت و سختکوشی در استمرار آن است. به قول معروف "مشکلی نیست که آسان نشود/ مرد باید که هراسان نشود". با حرف نمی‌توان یک کار تخصصی را آغاز کرد. فاصله حرف تا عمل گاه می تواند آنقدر دراز باشد که هیچ گاه به انجام نرسد. گاه نیز با اراده‌ای راسخ، این فاصله به اندازه یک تصمیم آنی رخ می نماید. پس هیچ سازی آسان یا سخت نیست و برای نواختن هر کدام بایستی روزانه تمرین کنید. نواختن هر سازی به دو عامل زمان و تمرین نیاز دارد که در بندهای بعدی به توضیح آنها خواهیم پرداخت. سازهایی مانند پیانو یا سنتور از آنجا که از قبل کوک شده اند، در ابتدا صدای بسیار دلنشینی را نسبت به سازی همانند ويولن که هنرجو خود بایستی صدای مورد نظر را ایجاد کند؛ به نوازنده تحویل می دهد. ساز تنبک نیز از جمله سازهایی است که در ابتدای کار، حتی هنرجویان مبتدی هم می توانند صدایی نسبتا زیبا از آن تولید کنند.

 

آیا یادگیری این ساز برای من دیر نیست؟

 

اگر این سوال را در مورد رشته های ورزشی بپرسید، مربیان ورزشی صد در صد سن را یکی از ملاک های حرفه ای شدن در رشته ورزشی مورد نظر می دانند. اما آموختن موسیقی در هیچ سنی دیر نیست. به قول معروف ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است! اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که یادگیری هر ساز نیازمند داشتن زمان کافی برای انجام تمرین های پیوسته و روزانه می باشد. کسانی که از این پیش شرط برخوردارند، می توانند در هر سنی شروع به یادگیری تنبک یا هر سازی بکنند. البته برخی از سازها نیازمند نیرو و بنیه جوانی است. مثل درام و ساکسیفون و... اما بیشتر سازها فقط با تمرین های مرتب قابل یادگیری است و سن و سال برای آموختن آنها ملاک نیست.

 

آموزش تنبک در وب سایت نت به نت

 

آموزش تنبک براي کودکان

 

 

از چه موقع بایستی ساز تنبک را تهیه کنم؟

 

بهتر است قبل از شروع پروسه یادگیری، ساز تنبک در کنارتان باشد. به هر حال ساز ابراز اصلی آموزشی شماست. از جلسه اول کلاس شما احتیاج به تنبک دارید. اما دوستانی که به هر دلیلی از ابتدا قادر به تهیه ساز نیستند، می توانند با سازی شبیه به تنبک، مثل تمپو یا حتی ابزار و وسیله های دم دستی مانند سطل، دبه و نظیر اینها تمرینات خود را شروع کنند. ولی بعد از چند جلسه، حتما احتیاج به ساز خواهند داشت و باید اقدام به خرید آن کنند.

 

قیمت یک تنبک چقدر است و من به چه نوع سازی نیاز دارم؟

 

تهیه ساز به بودجه شما بستگی دارد. در زمان انتشار این مقاله حدودا با یک و نیم میلیون تومان می توانید یک تنبک متوسط و خوب بخرید. ممکن است در بازار تنبک هایی با قیمت های پایین تر هم پیدا کنید. اما مطمئنا فاقد استانداردهای اولیه و لازم برای تحصیل آکادمیک و اصولی ساز تنبک هستند. اگر بحث قیمت برای شما مطرح نیست و از ابتدای راه، با یک تنبک حرفه ای شروع کنید، کمک بسیار زیادی به خودتان کرده‌اید. به عنوان مثال رانندگی با یک اتومبیل بنز، بسیار لذت بخش تر از رانندگی با پراید خواهد بود. صدای ساز عالی و حرفه ای شما را به تمرین بیشتر سوق میدهد. برای خرید حتما با مربی خود مشورت کنید و نظر او را جویا شوید. چرا که در ابتدای راه، شما تجربه ای در مورد شناخت کیفیت ساز ندارید. لذا بهتر است از مشورت یک فرد آگاه مثل استاد خود استفاده کنید. همچنین سعی کنید مستقیما ازسازندگان، ساز را تهیه نمایید. خرید ساز از سازنده همیشه به صرفه تر و مطمئن تر است.

 

چطور از تنبک خود نگهداری کنیم

 

چه قدر زمان می برد تا در نوازندگی تنبک حرفه ای شوم؟

 

اگر در هر رشته هنری مخصوصا در موسیقی، این سوال را از استاد بپرسید، مطمئنا با یک پاسخ ثابت روبرو می شوید. "حرفه ای شدن در یک ساز، کاملا بستگی به خود هنرجو دارد". این پاسخ کاملا درست و اصولی است. حرفه ای شدن در سایه علاقه، تعهد به خویشتن، پشتکار و استمرار پدید می‌آید. از آنجا که تمرینها نقش اساسی در پیشرفت شما دارد، باید بدانید که کلید موفقیت شما در پیوستگی تمرین هاست. اگر در اجرای تمرینات خود باری به هر جهت عمل کنید و برنامه منظمی برای این کار نداشته باشید، موفقیت دور از دسترس خواهد بود. شما اگر روزی نیم ساعت تمرین مستمر داشته باشید، خیلی زودتر از کسی که بیش از شما تمرین میکند ولی تمرینهایش روزانه و مستمر نیست، به موفقیت خواهید رسید. پس پاسخ سوال همان است که در ابتدای این بند گفته شد.

 

 ویژگی های یک تنبک خوب چیست؟

 

خصوصیات چوب مناسب برای تنبک:

الف) چوب باید حتما کهنه باشد.

ب) چوب ساز بایستی بدون گره و ترک باشد.

ج)  یک تکه بودن چوب بسیار مهم است. بعضی از تنبک هایی که با چوب چند تکه ساخته می شوند در پوست اندازی مجدد دچار ترک می شوند.

 

خصوصیات پوست مناسب برای تنبک:

الف) پوست باید حتما کهنه باشد.

ب) قطر پوست باید در تمام نقاط تنبک یکسان باشد.

ج) رنگ پوست نیز باید کاملا ً یکسان و یکنواخت به چشم بخورد.

د) پوست نباید به اصطلاح آهکی باشد. بعضی اوقات به جای اینکه پوست را داخل آب بگذارند تا به تدریج موهای زائد آن بریزد، آن را داخل آهک میگذارند تا این پروسه سریع انجام گیرد.

 

 

خريد تنبک

 

 

 آیا کودکان نیز می توانند به فراگیری ساز تنبک بپردازند؟

 

بلی، از آنجا که تنبک سایز کوچک برای کودکان هم موجود می باشد، علاقه مندان از سنین کم هم می توانند به فراگیری تنبک بپردازند. بهترین سن برای شروع نوازندگی از دوران کودکی است. توجه داشته باشید در این سنین اگرچه فراگیری کودکان بسیار بالا است اما کارهای نیازمند  به دقت و تمرکز زیاد، آنها را زودتر خسته می کند. لذا برای اینکه از یادگیری زده نشوند، بهتر است برای پیشرفت بیشتر، زمان تمرینات آنان را کوتاه تر و به دفعات بیشتر تقسیم نمود. البته در حین یادگیری تنبک توسط کودکان، از نقش موثر والدین نباید چشم پوشی کرد. در ابتدای راه بچه ها بیشتر سرگرم بازیگوشی هستند. والدین عزیز می بایست از طرق مختلفی مثل تشویق، جایزه و... بر کار فرزندانشان نظارت داشته باشند. نکته ای که باید مد نظر قرار داد این است که به هیچ وجه نباید از اهرم فشار و تنبیه استفاده نمود.

 

برای یادگیری بهتر ساز تنبک، چه کارهایی انجام دهم؟

 

آموختن مبانی موسیقی (خصوصا وزن خوانی) به یادگیری شما کمک زیادی می کند. همچنین شنیدن مکرر موسیقی، در روند آموزشی شما بسیار اثر بخش است. بخش قابل توجهی از مهارت های یک هنرجوی موسیقی برای تبدیل شدن به یک نوازنده، از طریق گوش بدست می آید. افرادی که قطعات موسیقی زیادی گوش کرده باشند و با آثار فاخر موسیقی آشنایی دارند، در یادگیری درس های موسیقی پیشرفت بیشتری نسبت به کسانی که اهل گوش کردن به موسیقی نبوده اند، خواهند داشت. در این مورد برای هنرجویان تنبک، گوش دادن به آثار صوتی که شامل تکنوازی یا گروه نوازی تنبک و دف باشد، از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای آنکه یک نوازنده خوب و تمام عیار شوید، از اطراف خود غافل نباشید. خواندن کتاب ها و مجلات و عضویت در سایت های معتبر موسیقی برای کسب اطلاع از اخبار، رویدادها و حواشی موسیقی و همچنین آشنایی با زندگینامه بزرگان و صاحبان سبک و انسانهای تاثیرگذار در موسیقی، راه پر پیچ و خمی که برای تبدیل شدن به یک نوازنده چیره دست درپیش دارید، روشن خواهد کرد.

 

سخنی با هنرجویان ساز تنبک

 

وبسایت نت به نت در راستای خدمات آموزشی خود، دوره ای جامع برای آموزش مجازی تنبک تدارک دیده است. مدرس این دوره استاد امین صادق پور، هر آنچه که نیاز شماست را در قالب پست های آموزشی هفتگی در وبسایت نت به نت ارائه می کند. شما می توانید از سطح صفر، یادگیری این ساز ضربی را با متد ایشان آغاز نموده و به صورت موثری قدم در راه حرفه ای شدن بگذارید. ویدیوها با بهترین کیفیت، آموزشها با روان ترین گویش در وبسایت نت به نت موجود است و تمام پیش نیازها و حتی تعداد زیادی از تمرین های اصلی کتاب به صورت رایگان در اختیار شما خوبان قرار گرفته است. با مراجعه به لینک زیر می توانید از این دوره آموزشی و چند و چون کار، اطلاعات لازم را کسب نمایید.

 

 

توجه !

این پست آموزشی رایگان است.

نظر دهید (برای اعضا)

به این مورد امتیاز بدهید

Captcha

نظرات (0)

تاکنون نظری ثبت نشده است.

سبد خرید 0
تماس با ما